Kenmerken

Type woning:tussenwoning
Soort woning:herenhuis
Bouwjaar:
Inhoud:967 m3
Woonoppervlakte:303 m2
Perceelgrootte:189 m2
Garage:geen garage
Tuin:achtertuin
Ligging tuin:west
Aantal kamers:8
Slaapkamers:4
Onderhoud binnen:uitstekend
Onderhoud buiten:uitstekend
Soort verwarming:
Isolatie:dakisolatie, muurisolatie, gedeeltelijk dubbel glas

Uw Makelaar

Nico van Vliet, NVM Makelaar

Virtuele tour


Omschrijving

‘t Heusdens Logement

Dat is de naam van dit zeer bijzondere monumentale stadspand, wat momenteel in gebruik is als bed en breakfast. Echter is het geheel ingedeeld en dus ook te gebruiken als familiehuis. Maar het woonhuis biedt ook voldoende ruimte om er uw werkplek te vestigen. Kortom: veel is hier mogelijk. Zowel het in- als exterieur van dit op een centrale plek gelegen aanbod geven blijk van een authentieke- en hoogwaardige afwerking. Ook de zonnige en onderhoudsvriendelijke tuin, met veranda, terras, vijver en gevarieerde beplanting, lokt voor nadere kennismaking. Voor stadse begrippen is deze tuin heel ruim en het uitzicht bijzonder weids en geeft het gevoel van ‘buiten’ wonen. Het pand is door de huidige eigenaren met stijl en zorg gerenoveerd. Dat maakt het mogelijk over een instap-klaar en vooral ook volumineus herenhuis te spreken. Met 4 volledig bewoonbare verdiepingen beschikt u hier over een zee van ruimte. En dat alles gelegen op zeer korte afstand van Den Bosch.

De sfeer van dit huis laat zich moeilijk omschrijven, die moet u ervaren! U bent dan ook van harte uitgenodigd om zelf te komen proeven van de sfeer in dit meesterlijke pand.

Indeling van de woning:

Begane grond

Entree – hal
De monumentale voordeur geeft u entree in dit statige herenhuis. De langgerekte centrale hal, met centraal monumentaal trappenhuis, loopt van voorgevel tot achtergevel, zoals het vroeger gebruikelijk was en is geheel voorzien van vloerverwarming. De hal geeft toegang tot alle vertrekken op de begane grond.

Voorkamer – kantoor
dit vertrek is gesitueerd aan de voorzijde en is nu in gebruik als ontvangstruimte. Zoals voor meerdere vertrekken in dit pand geldt, is het gebruik van het vertrek naar eigen believen en behoeften te kiezen. Het raam, voorzien met een roedeverdeling en prachtige paneelluiken en vensterbanken, geeft de kamer een royale lichtinval.

Voorkamer – salon
wanneer u deze kamer binnentreedt, valt meteen op hoe er vroeger werd gebouwd. De prachtige hardstenen schouw met openhaard, de hoge plafonds, de ramen met roede-verdeling en binnenluiken, de inbouwkasten en bovenal de schuifdeuren met panelen naar de achterkamer-en-suite. Het geeft een heerlijk sfeergevoel met een modern woon- beleven.

Achterkamer
de schuifdeuren brengen u vervolgens in de achterkamer, welke overigens ook rechtstreeks vanuit de hal te betreden is. Ook deze ruimte beschikt wederom over een hardstenen schouw. Bijzonder zijn de schuifdeuren welke toegang geven tot de veranda en de achtertuin. Op zowel de voorkamer als de achterkamer ligt een prachtig Versailles parket.

Keuken
de keuken is wederom een bijzonder vertrek met veel authenticiteit – zoals een antiek hardstenen vloer – maar wel voorzien van vloerverwarming. De wanden zijn betegeld met klassieke witjes. Ook hier openslaande tuindeuren, die toegang geven tot de veranda en achtertuin.
De keukenunit bestaat uit 2 delen en is voorzien van een fornuis (SMEG) met 4 pits gaskookplaat en oven, afzuigkap, koelkast, Quooker en vaatwasmachine. Er is een hardstenen werkblad.
Via de keuken heeft u toegang tot de kelder, welke zich onder het trappenhuis bevindt. De kelder heeft een stahoogte van ca. 2.55 m1.

Eerste verdieping

Overloop
de houten trap met tussenbordes brengt u naar de eerste etage. Een ruime overloop geeft toegang tot alle vertrekken op deze verdieping. Aan de achterzijde van de overloop geeft een deur toegang tot het balkon, waarop het heerlijk toeven is. U heeft dan een schitterend uitzicht over de stadswallen van Heusden, de molens en de achtergelegen stadshaven.

Slaapkamer 1
Riante en zonnige ruimte, welke een prachtig uitzicht biedt op de achtertuin en de stadwallen. Ook een van de Heusdense molens is prominent in beeld. Is aan weerszijden van het bed voorzien van inbouwkasten.
Elke slaapkamer heeft een ‘eigen’ badkamer. De badkamer behorend bij dit vertrek is aan de andere zijde van de overloop gelegen.

Badkamer 1
de badkamer is voorzien van een inloopdouche, ligbad en dubbele wastafel. Tevens is er vloerverwarming toegepast. De badkamer is afgewerkt in lichte tinten met gebruik van marmerelementen.

Balkon
Op het balkon is het heerlijk toeven met middag- en avondzon. De rust en ruimte die u hier ervaart is werkelijk uniek te noemen.

Slaapkamer 2
ook deze kamer is riant en zonnig door de hoge ramen. Hier is duidelijk kenbaar dat in vroegere tijden ook op de verdieping werd geleefd. Waarschijnlijk deed dit vertrek in die tijden ook dienst als salon, getuige de mooi bewerkte openslaande deuren, welke verbinding gaven tussen de voor- en achterkamer. Nu hebben deze deuren slechts nog een decoratieve functie, echter is het eenvoudig weer in oude staat terug te brengen, waardoor de verbinding tussen voor- en achterkamer weer functioneel wordt. De bij deze kamer behorende badkamer is intern via een deur te bereiken.

Badkamer 2
Deze badkamer heeft een zeer riant formaat en de speelse indeling met gebruik van de aanwezige elementen maken dit tot een fijn vertrek. Uitgerust met een ligbad op poortjes, een inloopdouche, wastafel en een toilet, stiekem verstopt in de kast.

Tweede verdieping

Via de trap met bordes en prachtig glas-in-lood raam bereikt u de tweede etage. Hier vindt u wederom twee slaapkamers met bijbehorende badkamers met vloerverwarming.

Slaapkamer 3
ook hier vindt u weer een zeer ruime slaapkamer met dakkapel en raam in de zijgevel, gelegen aan de voorzijde. De houten dakspanten, die in het zicht zijn verwerkt, geven een authentieke uitstraling.

Badkamer 3
Deze badkamer is voorzien van vloerverwarming, dubbele wastafels, wandcloset en inloopdouche.

Slaapkamer 4
ook deze slaapkamer is riant van formaat en heeft lichtinval via een dakkapel en raam in de zijgevel. Is voorzien van een vaste kastruimte onder de trap. En vanwege de ligging aan de achterzijde, kunt u ook hier weer genieten van het prachtige uitzicht.

Badkamer 4
Tot slot de laatste bijbehorende badkamer. Ook deze badkamer is uitgerust met marmer elementen en vloerverwarming en aan sanitaire voorzieningen vindt u hier een brede wastafel, wandcloset en douchecabine.

Derde verdieping

Zolder
verscholen achter een deur op de overloop van de tweede etage bevindt zich de vaste trap naar de derde verdieping. Deze volwaardige etage herbergt nu een open zolder die in gebruik is als bergruimte en heeft aansluitingen voor wasmachine en droger. Hier staat ook de c.v.-ketel opgesteld. De zolder is prima geschikt als hobbyruimte of om extra slaapkamers te realiseren.

Bijzonderheden

Bouwwijze woonhuis:
het woonhuis is traditioneel gebouwd. De gevels zijn vervaardigd thermostaat per kamer, Philips Hue verlichting en alarminstallatie van steens metselwerk en geheel voorzien van voorzetwanden. Het zadeldak is met pannen gedekt;

Isolatie:
Er is veel aandacht besteedt aan isolatie in deze woning. Zowel wat betreft geluid (gebruik van fermacell, glaswolplaten en plafond-isolatie) als warmte (het dak en de gevels zijn nageïsoleerd). Alle kozijnen van de keuken alsmede de 2e en 3e verdieping zijn voorzien van isolerende beglazing;

Nutsvoorzieningen:
er zijn zelfstandige aansluitingen op water-, gas- en elektraleidingen, telefoon alsmede op het gemeenteriool;

Installaties:
verwarming wordt verzorgd door een verwarmingsinstallatie (c.v.-combiketel: Nefit Ecomline HR met Tado wifi thermostaten per kamer); De plavuizen op begane grond zijn voorzien van vloerverwarming, alsook de badkamervloeren. Alle toiletten en badkamers zijn voorzien van mechanische ventilatie, deels automatisch. Het huis is voorzien van een alarminstallatie;

Woning is een beschermd monument:
Het betreft hier een beschermd monument in het kader van de Monumentenwet, geregistreerd als een gemeentelijk monument.

Waarborgsom:
in de koopakte zal een waarborgsom of bankgarantie ten bedrage van 10% van de koopsom worden gesteld, te voldoen door koper binnen 6 weken na het ondertekenen van de koopovereenkomst

Diversen:
• het pand is recentelijk 2 maal gerenoveerd: zowel in 2006 als in 2017. Hierbij is het gehele schilderwerk aan binnen- en buitenzijde gedaan en is de voorgevel schoongemaakt en opnieuw gevoegd;
• het huis heeft veel domotica, zoals Tado verwarming met wifi-thermostaat per kamer, Philips Hue verlichting en alarminstallatie welke via een app bedienbaar is. Tevens zijn er meerdere routers aangelegd voor een optimale snelle internetverbinding;
• alle kamers hebben TV-kabelaansluitingen en een groot aantal stopcontacten;Media

Plattegronden

LocatieAfspraak maken voor
een bezichtiging?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.