Kenmerken

Type woning:tussenwoning
Soort woning:eengezinswoning
Bouwjaar:1810
Inhoud:543 m3
Woonoppervlakte:173 m2
Perceelgrootte:178 m2
Garage:geen garage
Tuin:achtertuin
Ligging tuin:
Aantal kamers:6
Slaapkamers:4
Onderhoud binnen:goed tot uitstekend
Onderhoud buiten:goed tot uitstekend
Soort verwarming:
Isolatie:

Uw Makelaar

Nico van Vliet, NVM Makelaar

Virtuele tour


Omschrijving

Ingesloten tussen wallen en grachten ligt de fraai gerestaureerde vestingstad Heusden. De Vesting- Heusden ligt zeer centraal en tegelijk tussen de polders en het weidse waterrijke landschap. Op een unieke plaats in het gezellige vestingstadje bevindt zich dit karakteristieke herenhuis. De woning verkeert in een perfecte staat en is recent helemaal aangepast aan de huidige wooneisen. De locatie is uitstekend, een mooie brede en statige straat, aan de rand van de vesting met aan de achterzijde van het huis een plein, met speeltuintje en parkeergelegenheid voor vergunninghouders.

Uniek is de zonnige achtertuin, die stijlvol is aangelegd met een zonneterras, klinkerbestrating en een leuk aangelegd bordes. In de achtertuin staat een flinke berging cq. schuur. Met toegang tot een plein met parkeerplaats voor vergunninghouders. Heusden Vesting behoort tot één van de meest karakteristieke stadjes van Nederland en is goed bereikbaar: binnen 15 autominuten staat u in Den Bosch. Drunen en Waalwijk zijn binnen 10 minuten bereikbaar en Breda
in een half uur. Er is een reguliere snelbus die u binnen een half uur naar het Centraal Station van ‘s-Hertogenbosch brengt.

De indeling van de woning is als volgt:

Begane grond:

Entree en Toilet:
De voordeur geeft toegang tot de L-vormige hal. Deze maakt alle vertrekken op de begane grond bereikbaar.
De travertin vloer zorgt voor een warme aanblik.
De toiletruimte is uitgerust met een wandcloset en fonteintje. De witte kleurstelling met houten paneeldeuren is consequent in de woning doorgevoerd, hetgeen zorgt voor een rustige en warme sfeer.

Werkkamer:
Aan de voorzijde van het woonhuis bevindt zich een vertrek met glazen deur, dat nu als werkkamer in gebruik is. Een gemetselde schouw met antieke, gasgestookte potkachel is een blikvanger in de ruimte.
Er zijn diverse vaste kasten aanwezig in het vertrek.

Keuken:
In 2018 is een geheel nieuwe keuken in hoekopstelling geplaatst, afgewerkt met een composiet werkblad.
De keuken is voorzien van alle benodigde inbouwapparatuur van het merk Bosch. Tevens is een draaicarroussel aanwezig. Bijzonder detail is het boograam met doorkijk naar de hal.

Woonkamer:
Ruime, gezellige woonkamer. De Zwitserse, eiken Bauwerk vloer en de antieke houten draagbalken in het plafond zorgen voor extra sfeer. De schouw met open haard zorgt voor extra warmte in de koude dagen.
Via openslaande tuindeuren heeft u direct toegang tot de achtertuin.

Opkamer:
Halverwege de trap naar de eerste verdieping verschaft een deur toegang tot de opkamer. Deze is momenteel in gebruik als garderobe, maar kan verschillende doelen dienen. Er is een uitstortgootsteen aanwezig.

Onder de opkamer is een keldertje gesitueerd, te bereiken via de hal (afmetingen ca. 3.00 x 1.80 m.) met antieke estrikken op de vloer.

Eerste verdieping;

Overloop:
De overloop geeft toegang tot alle vertrekken op de eerste verdieping en tot de vaste trap naar de tweede verdieping. Het hoogteverschil geeft de overloop een speelse look.

Slaapkamer I:
Ruime slaapkamer met een raam en dakkapel welke zorgen voor lichtinval.

Slaapkamer II:
Eveneens een ruim slaapvertrek, gelegen aan de achterzijde, met een raam en Velux dakraam.

Slaapkamer III:
Wederom een ruime slaapkamer, gelegen aan de voorzijde, met een dakkapel en vaste kastruimte.

Badkamer:
De badkamer is in 2018 geheel vernieuwd en is voorzien van een ruime douchecabine met stortdouche, een wandcloset en een wastafelmeubel met waskom. Er is natuurlijke ventilatie middels het Velux dakraam.

Inloopkast:
Aan het einde van de overloop is een inloopkast aanwezig, welke middels een schuifdeur af te sluiten is.
Naast de inloopkast is een aparte ruimte waar de wasmachine staat opgesteld.

Tweede verdieping:
Via een steile, vaste trap bereikt u de tweede verdieping. Hier komt u uit op een ruime zolderberging met veel bergruimte in de vaste kasten, de legplanken en de schuifladen. Vanuit deze zolder bereikt u de vierde slaapkamer.

Slaapkamer IV:
Bijzondere slaapkamer vanwege het feit dat deze open is tot in de nok en het dakspant dat door de kamer loopt. Via een raam en Velux dakvenster is er daglichttoetreding.

Berging/Schuur:
In de achtertuin is in dezelfde stijl als het woonhuis een ruime vrijstaande stenen berging gebouwd. Op de vloer ligt een hardstenen plavuizen vloer in combinatie met gebakken stenen. Via een luik met vlizotrap is een houten zolder toegankelijk. De schuur is uitgerust met vaste kasten en een keukenblokje. Voorzien van water- en elektriciteitsaansluiting.
Afmetingen binnenwerks: ca. 4.45 x 2.93 m.

Bijzonderheden:
Bouwwijze woonhuis:
het woonhuis is traditioneel gebouwd. De gevels zijn vervaardigd van steens metselwerk en geheel voorzien van een gemetseld binnenspouwblad. De begane grond vloer is van beton, de verdiepingsvloeren zijn van hout. Het dak is gedekt met pannen.

Isolatie:
voorzien van muur- en dakisolatie alsmede isolerende beglazing;
Tevens is de verdiepingsvloer geïsoleerd.

Nutsvoorzieningen:
er zijn zelfstandige aansluitingen op water-, gas- en elektraleidingen, telefoon, alsmede op het gemeenteriool;

Installaties:
verwarming wordt verzorgd door een centrale verwarmingsinstallatie (2013) met heteluchtverwarming.

Waarborgsom:
in de koopakte zal een waarborgsom of bankgarantie ten bedrage van 10% van de koopsom worden gesteld, te voldoen door koper binnen 6 weken na het ondertekenen van de koop-overeenkomst.

Energielabel:
Het historische woonhuis heeft dankzij toegepaste thermische isolatie energielabel C.

Algemeen:
• gelegen op korte reisafstand van de oprit autosnelweg A59 Breda – Nijmegen;
• voor informatie over de gemeente Heusden kunt u kijken op www.heusden.nl. Hier vindt u ondermeer informatie over scholen, verenigingen, bestemmingsplannen, kerkgenootschappen, etc.;

Wonen in het land van Heusden
Het Land van Heusden wordt aan noordzijde begrensd door de Bergse Maas en herbergt unieke natuur- en watersportgebieden, waar u op of aan het water, naar hartelust kunt recreëren. Dan wel in de duinen van natuurpark “De Loonse- en Drunense duinen”. Verder vormt de streek een heerlijk fietsgebied met zijn polders, omgeven en doorsneden door dijken, weidse rivierlandschappen en pittoreske dorpjes, zoals Doeveren, Bokhoven, en Haarsteeg.
Wat denkt u van de bruisende Brabantse hoofdstad ‘s- Hertogen-bosch, een heerlijke stad met een groot winkelbestand en talrijke culturele festiviteiten, een bezichtiging meer dan waard.

Historie van Heusden
Aan het einde van de 13e eeuw kreeg Heusden stadsrechten. In 1809 was koning Lodewijk Napoleon op inspectietocht door Brabant. Tijdens deze reis heeft hij van 23 op 24 april de nacht in het Logement Hof van Holland in de Breestraat doorgebracht. Hij was de eerste koning van Holland. Heusden heeft een onstuimig verleden waarvan de weerslag zichtbaar aanwezig is in de vesting, met afwisselend tijden van voorspoed en tegenslagen. Net buiten de vesting bij de Bergsche Maas staat een schandpaal (een zgn. kaak). Hier konden misdadigers aan de kaak worden gesteld d.m.v. een ijzeren band op de nek. Aan het eind van de tweede wereldoorlog zat een groot aantal Heusdenaren in de schuilkelder
van het stadhuis, toen de Duitsers de toren onder het mom van uitkijktoren opbliezen. Ruim 45 jaar geleden is begonnen met de restauratie van Heusden. Er zijn veel fraaie gevelstenen te vinden, 3 standerdmolens (in gebruik voor het malen van veevoer), 2 havens voor de pleziervaart en het schilderachtige stadshaventje. Ook zijn er mooie met gras begroeide wallen (dubbel grachtensysteem, waardoor Heusden een tijdlang een onneembare stad was).Media

Plattegronden

LocatieAfspraak maken voor
een bezichtiging?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.