Kenmerken

Type woning:Vrijstaande woning
Soort woning:Woonboerderij
Bouwjaar:1908
Inhoud:1.245 m3
Woonoppervlakte: 380 m2
Perceelgrootte:1.940 m2
Garage:Vrijstaand steen
Tuin:Tuin rondom
Ligging tuin:
Aantal kamers:8
Slaapkamers:4
Onderhoud binnen:Goed tot uitstekend
Onderhoud buiten:Goed tot uitstekend
Soort verwarming:CV ketel, Houtkachel
Isolatie:Dakisolatie, Muurisolatie, Dubbelglas

Uw Makelaar

Nico van Vliet, NVM Makelaar

Virtuele tour


Omschrijving

Deze karakteristieke monumentale woonboerderij met grote vrijstaande schuur is gelegen in het landelijke dorp Kerkwijk op een prominente locatie aan de doorgaande hoofdweg. Het woonhuis is compleet gerenoveerd en verschaft een plezierig en comfortabel woongenot. Veel originele stijlelementen zijn tijdens de renovatie bewaard gebleven, wat bijdraagt aan de authentieke sfeer die u hier zult proeven. Ook de tuin is ruim bemeten en lokt voor een nadere kennismaking. Kortom een aantrekkelijk aanbod voor liefhebbers van stijlvol wonen!

De boerderij is gebouwd in 1908, heeft een inhoud van maar liefst ca. 1245 m³ en verkeert in een perfecte staat van onderhoud. Het bijzonder markante pand is verdeeld in een voor- en achterhuis wat haaks op elkaar gesitueerd is. Het voorhuis met de begane grond van het achterhuis vormt een riante woongelegenheid en op de eerste en tweede verdieping van het achterhuis, de voormalige hooizolder, is een ruime studio gerealiseerd. Deze studio heeft een ‘eigen’ toegang en beschikt over alle woonvoorzieningen.

Bijgebouwen:
grote vrijstaande garage annex schuur met aangebouwde veranda overkapping en grote leefzolder.

Tuin:
heerlijk ruime tuin rondom het woonhuis met mooie leilinden, flink gazon, siertuin, moestuin en riante oprit met ruim voldoende parkeergelegenheid voor meerdere auto’s.

Ligging:
centraal gelegen langs de doorgaande weg in Kerkwijk. Op korte afstand gelegen van de basisschool. Winkelvoorzieningen zijn in het naastgelegen dorp Gameren op 5 autominuten afstand vindbaar. De autosnelweg A2 bij Zaltbommel is binnen 8 minuten bereikbaar, wat deze woning zeer goed bereikbaar maakt en centraal in het land gelegen.

Bijzonderheden: het woonhuis heeft de status van gemeentelijk monument.

Bouwwijze woning:
de boerderij is traditioneel gebouwd. De gevels zijn uitgevoerd in steens metselwerk. Het dak is gedekt met pannen;

Bouwwijze bijgebouw:
de schuur is eveneens traditioneel gebouwd. De gevels zijn uitgevoerd in metselwerk met spouwmuurconstructie.
Het dak is gedekt met pannen;

Isolatie:
de boerderij is voorzien van muur- en dakisolatie en van isolerende beglazing;
de schuur is voorzien van muur- en dakisolatie en van isolerende beglazing;

Nutsvoorzieningen:
er zijn zelfstandige aansluitingen op aardgas-, water- en elektraleidingen, telefoon, kabel-tv alsmede op het gemeenteriool;

Installaties:
• verwarming van de woning wordt verzorgd door twee cv-combiketels (type HR, merk: Nefit, bouwjaar 2010).
• verwarming van de schuur wordt verzorgd door een c.v. ketel (bouwjaar 2012);

Boerderij is een beschermd monument:
de boerderij is door de gemeente aangewezen als gemeentelijk monument omdat het object opvalt door zijn esthetische kwaliteiten, de gave verhoudingen en de bijzondere detaillering in
vormgeving en materiaalgebruik. De beschrijving van dit bijzondere monument kan op verzoek overhandigd worden.

Diversen:
• de woonboerderij is vanaf 2010 geheel gerenoveerd waarbij het huis geheel opnieuw is afgewerkt en ingericht. De keukenunit is vernieuwd evenals de badkamer. Het huis is voorzien van thermische isolatie, nieuwe elektrische installatie en beide c.v. ketels zijn vervangen.
De schuur is eveneens thermisch geïsoleerd en op de zolder is een recreatieruimte ingericht.
Het buitenschilderwerk is uitgevoerd in 2019. Ook zijn in 2019 de knipvoegen op het voorhuis volledig vernieuwd. In huis is zijn alle deuren vervangen door brede en hoge paneeldeuren, met kersenhouten deurknoppen, die omlijst zijn met architraven op neuten en het hele huis is voorzien van hoge Engelse plinten. Bij het vervangen van de elektra en groepenkasten zijn alle schakelaars en stopcontacten uitgevoerd in zwart bakeliet.

• nabij het woonhuis ligt een waterput t.b.v. afvoer van het regenwater;

• voor informatie over de gemeente Zaltbommel kunt u kijken op www.zaltbommel.nl. Hier vindt u onder meer informatie over scholen, (sport-) verenigingen, kerkgenootschappen etc.

• centraal gelegen op korte reisafstand van de oprit autosnelweg A2 Den Bosch-Utrecht.

Wonen in Kerkwijk
Kerkwijk is een voormalige heerlijkheid en een plaats in de gemeente Zaltbommel in Gelderland. Kerkwijk is ontstaan in de vroege middeleeuwen op een stroomrug die door het midden van de Bommelerwaard loopt en waarop ook Bruchem en Delwijnen zijn gelegen. Deze rug is ontstaan langs het riviertje de Alm, dat in de Bommelerwaard voor 1200 verzandde. Kerkwijk werd voor het eerst schriftelijk vermeld in 1210. Haaks op deze stroomrug wordt Kerkwijk doorsneden door de N832.
Kerkwijk ligt in het rivierengebied van de Bommelerwaard. Men vindt in het open, vlakke land vooral weilanden en tuinbouwbedrijven. Ten noordwesten van het dorp ligt natuurgebied De Lieskampen. Kerkwijk wordt omringd door kleinere dorpjes, zoals Bruchem en Delwijnen. Meteen daaraan grenzend vindt u wat grotere dorpen zoals Gameren, Ammerzoden en Hedel. De stad Zaltbommel ligt op ca. 4 km afstand en is prima bereikbaar.Media

Plattegronden

LocatieAfspraak maken voor
een bezichtiging?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.