Kenmerken

Type woning:Vrijstaande woning
Soort woning:Villa
Bouwjaar:1890
Inhoud:1.414 m3
Woonoppervlakte: 374 m2
Perceelgrootte:2.525 m2
Garage:Vrijstaand steen, Parkeerplaats
Tuin:Achtertuin, Tuin rondom, Zonneterras
Ligging tuin:Oost
Aantal kamers:13
Slaapkamers:10
Onderhoud binnen:Redelijk tot goed
Onderhoud buiten:Goed
Soort verwarming:CV ketel
Isolatie:Dakisolatie, Grotendeels dubbelglas

Uw Makelaar

Nico van Vliet, NVM Makelaar

Virtuele tour


Omschrijving

Villa “Over Veen” mét of zonder bouwkavel

Stijlvol wonen en werken in het groen! Dat is mogelijk in deze prachtige monumentale villa met riante garage en paardenstallen.
De villa vormt een karakteristiek onderdeel van de statige villabebouwing aan de Stationsweg in Ede uit de periode voor 1940.
Deze voormalige directeursvilla (1890) ligt in een lommerrijke, parkachtige tuin met diverse monumentale bomen en struiken, van de Stationsweg gescheiden door een ijzeren spijlenhek. Vanuit de villa kijkt men fraai uit op diverse beschermde monumenten. Dit uitzicht is blijvend verzekerd door de monumentale status van de omgeving. In combinatie met de nodige praktische woon- en/of werkruimte kunnen we hier met een gerust hart spreken van een unieke kans op een absolute toplocatie. Het exterieur van de villa heeft z’n oorspronkelijke uitstraling behouden als ook grotendeels zijn historische vorm. Opvallend is de architectonische kwaliteit, de bijzondere detaillering en ensemblewaarde. Met recht een beeldbepalende villa maar zonder de beperkingen van een gemeentelijk- of rijksmonument.

Het geheel is gesitueerd op een royale kavel van 2525 m². Inhoud ca. 1414 m³ en gebruiksvloeroppervlakte: ca. 374 m2.

Begane grond:
entree voorzijde, hal (met marmeren vloer en ornamentenplafond), sanitaire ruimte, pantry, toegang tot kelder, kamer voorzijde met ornamentenplafond en glas-in-lood, kamer-en suite met rijk gedetailleerde stucplafonds (thans tijdelijk twee kamers), achter-woonkamer (met oude parketvloer), halfopen keuken (met verouderde unit), zij-ingang met douchecabine en separate toiletruimte.

Eerste verdieping:
overloop, twee sanitaire ruimten, kamer zuidoostzijde, kamer zuidwestzijde, kamer voorkant ‘midden’, kamer noordwestzijde.

Tweede verdieping:
overloop met pantry, kamer oostzijde, kamer zuidzijde, kamer noordzijde, opbergruimte, berging met beide geïnstalleerde c.v.-ketels, een geiser en een wasmachine-aansluiting.
Bijgebouwen:
Er is een grote garage aanwezig (ca. 42 m²) voor 2 auto’s. Met zolderberging. Voorzien van verwarming, een automatische garagedeur, openslaande deuren (zuidzijde), toilet en aansluiting wasmachine.
Op de achtergelegen bouwkavel zijn in een hoek van het perceel paardenstallen gesitueerd.

De ligging van de villa is centraal: Het NS-station Ede-Wageningen ligt op slechts 5 minuten loopafstand. Van hieruit is hartje Utrecht per trein bereikbaar in 22 minuten. Het pand is bijzonder geschikt voor bewoning door meerdere gezinnen, zorgconcept, praktijk-aan- huis of als kantoorvilla. Er is een ruime parkeergelegenheid op eigen terrein, er zijn ca. 10 parkeerplaatsen.

Bestemmingsplan:
de huidige bestemming van de villa is buitengewoon ruim, toegestaan is: wonen (ook met meerdere huishoudens), economische of maatschappelijke (zakelijke) dienstverlening, kantoor (ook op de verdiepingen) en deels detailhandel

Bouwkavel:
de villa wordt aangeboden inclusief het afzonderlijk achtergelegen perceel ter grootte van 725 m2, toegankelijk via de Berkenlaan. De villa kan ook worden gekocht zonder de bouwkavel. Door de aanwezigheid van de bouwkavel , is het mogelijk om een nieuwe ontwikkeling op te starten waarbij zowel de vergroting van de villa als de nieuwbouw van de bouwkavel in één geïntegreerd concept wordt gerealiseerd (bijvoorbeeld een zorgconcept). De bouwkavel mag worden bebouwd met een vrijstaand huis (bouwvlak: ca. 12.90 x 8.80 m, maximale bouwhoogte: 10 m1, maximale goothoogte: 6 m1). Er is dus een royaal woonhuis mogelijk. Nadere informatie is beschikbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl. Aan bovengenoemde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Verkoopvoorwaarde:
tijdens eventuele besprekingen bij de verkoop geldt dat voorstellen van de zijde van de huidige eigenaar niet eerder bindend zijn dan na ondertekening van een schriftelijke koopovereenkomst door koper en verkoper. Het voorgaande geldt ook in het geval de koper een professionele partij betreft (bijvoorbeeld handelend in de hoedanigheid van projectontwikkelaar).Media

Plattegronden

LocatieAfspraak maken voor
een bezichtiging?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.