Nieuwstraat 6
Zuilichem
Vraagprijs:
€ 475.000,- k.k.

Kenmerken

Vraagprijs: € 475.000,- k.k.
Type woning: vrijstaande woning
Soort woning: herenhuis
Bouwjaar: 1933
Inhoud: 589 m3
Woonoppervlakte: 175 m2
Perceelgrootte: 7.510 m2
Garage: geen garage
Tuin: tuin rondom
Ligging tuin:
Aantal kamers: 7
Slaapkamers: 5
Onderhoud binnen: goed
Onderhoud buiten: goed
Soort verwarming: c.v.-ketel
Isolatie:

Uw Makelaar

Nico van Vliet, NVM Makelaar

Omschrijving

LANDELIJK EN STIJLVOL WONEN. Dat typeert dit prachtige monumentaal vrijstaande herenhuis.
Aan de zuidoever van de Waal ligt het dorp Zuilichem. Deze omgeving kenmerkt zich door een open polderlandschap met karakteristieke bebouwing langs de eeuwenoude dijken en sfeervolle kerkdorpen, die herinneren aan een rijk agrarisch verleden. De ligging van het gebied is zonder meer goed te noemen. Het landschap is weids en groen. Plassen, kreken, dijken en natuurgebieden overheersen de streek, die van oudsher moest vechten tegen het water, maar uiteindelijk het gevecht definitief gewonnen lijkt te hebben. De ligging van het gebied is zonder meer goed te noemen. Naast diverse sportverenigingen, ligt er bij Almkerk het fraai aangelegd golfpark ‘Almkreek’ en in Kerkdriel golfclub ‘Dorpswaard’. Via de A2 zijn steden als Den Bosch en Utrecht, normaliter ruimschoots binnen het half uur bereikbaar. Het is werkelijk uniek wonen op deze schitterende landelijke locatie, gelegen in de bebouwde kom van het dorp.
Stijlvolle klasse. Met deze oneliner omschrijven we dit herenhuis (gebouwd in 1933) wat qua afwerking nagenoeg origineel is. Het glas-in-lood, de terrazzo vloeren, de originele plafonds met Art Deco motieven, paneeldeuren met origineel beslag, bordestrap, inpandige houten rolluiken, etc. Dat wil zeggen dat het huis zeer goed is geconserveerd, niet gerenoveerd, u vindt er nog alles terug van toen. Het woonhuis heeft de status van gemeentelijk monument met als aangeduide reden: “de gaaf bewaard gebleven hoofdvorm, de detaillering en het materiaalgebruik”. De ruime inhoud van het pand en in totaal 5 slaapkamers maken het huis een echte gezinswoning.
Het huis wordt omgeven door een riante tuin. Achter de schuren ligt een groot perceel weiland/fruitboomgaard, ideaal voor het houden van kleinvee of paarden, hetzij voor het verbouwen van biologisch geteeld fruit. U treft hier diverse soorten appel-, peren- en pruimenbomen aan.Media

Plattegronden

LocatieAfspraak maken voor
een bezichtiging?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.