Kenmerken

Type woning:vrijstaande woning
Soort woning:eengezinswoning
Bouwjaar:1911
Inhoud:870 m3
Woonoppervlakte:226 m2
Perceelgrootte:2.790 m2
Garage:vrijstaand steen, vrijstaand hout
Tuin:tuin rondom
Ligging tuin:
Aantal kamers:10
Slaapkamers:8
Onderhoud binnen:goed
Onderhoud buiten:goed
Soort verwarming:
Isolatie:dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, gedeeltelijk dubbel glas

Uw Makelaar

Nico van Vliet, NVM Makelaar

Virtuele tour


Omschrijving

Riant en sfeervol wonen in het groen! Dat is mogelijk in deze prachtige monumentale (dubbele) woning met gastenverblijf en enkele schuren. Rondom het karakteristieke huis ligt een riante, zonovergoten tuin met diverse volwassen bomen en struiken, een groentetuin, mooi terras en een groot erf. Het woonhuis is op-gedeeld in 2 woningen, waarbij nummer 95 volledig gerenoveerd is maar toch haar authentieke sfeer behouden heeft. Het interieur van nummer 97 stamt uit de jaren ’70 en is toe aan een update. De woning heeft de status van gemeentelijk monument vanwege de gaaf gebleven hoofdvorm. De combinatie van het dubbele woonhuis met de diverse bijgebouwen op een bijzondere locatie is uniek. Het pand heeft een prachtige ligging aan de Drielse Wetering en is bijzonder geschikt voor mantelzorg en of kantoor- en praktijk aan huis. Ook de exploitatie van een B&B is mogelijk. Aalst is een dorp dat is gelegen langs de rivier de Afgedamde Maas in de prachtige streek de Bommelerwaard. Er zijn uitstekende mogelijkheden voor natuur- en watersportliefhebbers, onder meer recreatieplas ‘Het Esmeer’, waarvan het strand op loopafstand ligt.

Indeling woning 1: Maasdijk 95
U betreedt deze woning via de deur aan de achterzijde. De hal geeft toegang tot de woonkeuken en tot de trapopgang naar de eerste verdieping. Heerlijke, nostalgische woonkeuken met een houten balken plafond, rode estriken op de vloer en het kook-gedeelte verwerkt in de schouw. De sfeer is warm en gemoedelijk. De tweedelige keukenunit met granieten werkblad bergt aan inbouwapparatuur een koelkast, afzuigkap en 5 pits gaskookplaat. Toegang tot kelder met koekoek (afm. 3.95 x 2.40m., hoogte 1.65 m.) Vanuit de keuken is de woonkamer bereikbaar. Deze geeft toegang tot zowel de opkamer als de badkamer.
In de sfeervolle woonkamer treft u een originele, houten schouw met aansluitpunt voor een kachel. Ook hier zijn de houten balken in het plafond in het zicht gebleven. De oorspronkelijke voordeur, met brodes aan de buitenzijde, is hier ook nog aanwezig. De meterkast is mooi weggewerkt achter een steigerhouten deur. De opkamer is een fijne extra ruimte die voor meerdere doeleinden te gebruiken is. De bedstee en inbouwkast zijn nostalgische elementen die u terugbrengen in de tijd van weleer. De badkamer vindt u, zoals gezegd, naast de woonkamer. Deze is uitgerust met een toilet, inloopdouche en wastafel.

Via de hal brengt de trap u op de eerste verdieping. De overloop geeft toegang tot de 3 aanwezige slaapvertrekken. Op de overloop is een toilet (Sanibroyeur) geinstalleerd en achter de knieschotten is extra bergruimte gerealiseerd. De beide kinderkamers bevinden zich aan weerszijden van elkaar en zijn beiden voorzien van extra bergruimte achter het knieschot. Een raam zorgt in beide vertrekken voor daglicht en ventilatie. De masterbedroom bevindt zich aan de achterzijde en is uitgerust met een dakkapel voor extra ruimte en een wastafel.

Indeling woning 2: Maasdijk 97
Ook deze woning is toegankelijk via een deur aan de achterzijde. Deze brengt u in de bijkeuken, waar u de aansluitingen voor wasmachine en wasdroger vindt. De bijkeuken geeft toegang tot de keuken. De keuken is uitgerust met een eenvoudige L-vormige keukenunit. Aan inbouwapparatuur treft u hier een 4-pits gaskookplaat, oven en koelkast aan. Vanuit de keuken heeft u toegang tot de badkamer, kelder, woonkamer en hal. De woonkamer heeft veel lichtinval door de raampartijen met roedeverdeling. Vanuit de woonkamer is de slaapkamer op de begane grond toegankelijk. De slaapkamer is voorzien van 2 ramen voor lichtinval en ventilatie. De badkamer is uitgerust met een douchecabine en een wastafel. De kelder, toegankelijk vanuit de keuken, is ruim en droog. De afmetingen bedragen ca. 3.85 x 3.70 m. en de hoogte is ca. 1.60 m.
met een koekoek voor beluchting. Vanuit de keuken bereikt u de hal, waar de trap naar de eerste verdieping zich bevindt. Tevens is hier de toiletruimte, welke is voorzien van een staand closet en een fonteintje. De oorspronkelijke voordeur van de woning bevindt zich eveneens in dit vertrek.

De overloop geeft toegang tot de 3 aanwezige slaapkamers en inloopkast op deze verdieping. De drie slaapkamers zijn ruim van formaat. De slaapkamer aan de achterzijde van de woning heeft een dakkapel en een inbouwkast. Alle kamers hebben extra bergruimte achter het knieschot.

Op het terrein is een prachtig gastenverblijf/Bed and Breakfast gerealiseerd. Deze is voorzien van een woonkamer/keukencombinatie met bedstee en badkamer voorzien van een wastafel, inloopdouche en wandcloset. Het is een zeer sfeervolle ruimte waar uw gasten met veel plezier zullen verblijven.

Aangrenzend is een garage waar dubbele deuren de toegang verschaffen. De afmetingen zijn ca. 5.30 x 4.50 m. Het gebouw is voorzien van muur- en dakisolatie. Verder is er op de eerste verdieping een zolderberging.

De vrijstaande, gepotdekselde schuur (2017) is opgedeeld in meerdere vertrekken. Het achterste gedeelte is in een vergevorderd stadium afgebouwd als mantelzorgwoning. Het gebouw is volledig geïsoleerd en de voorbereidingen voor vloerverwarming zijn aanwezig. De afmetingen van de schuur bedragen ca. 6.15 x 5.70 m. De afmetingen van de mantelzorgwoning bedragen ca. 5.70×3.80/4.35×3.00m.

Bouwwijze woonhuis:
de woning is traditioneel gebouwd. Vloer begane grond: beton en deels hout. Verdiepingsvloeren: houten balken met planken. Buitengevels: steens buitenmuren aan binnenzijde afgetimmerd met gipsplaten. Het dak is gedekt met pannen.

Bouwwijze bijgebouwen:
Houten schuur/mantelzorgwoning met veranda (bouwjaar 2017):
vloer: beton, gevels: stenen (30 cm.), houten delen (gepotdekseld), dakbedekking: geïsoleerde metalen dakpanplaten. Voorzien van vloer-, wand- en dakisolatie, alsmede van HR++ glas.
Afmetingen: ca. 15.00 x 6.00). Voorzien van electriciteit en water.
Garage annex gastenverblijf/B&B:
vloer: beton, gevels: halfsteens metselwerk met houten topgevels, dakbedekking: pannen. Voorzien van muur- en dakisolatie. Afmetingen: ca. 8.50 x 5.80 m.
Stenen schuur (ouder dan het huis!):
vloer: beton, gevels: metselwerk, aan buitenzijde gepotdekseld, dakbedekking; pannen. In 2016 is het voorzien van een nieuw dakbeschot, in 2020 is het voegwerk vernieuwd.
Afmetingen: ca. 3.70 x 3.00 m.

Isolatie:
bij huisnummer 95 is muur- en dakisolatie toegepast, alsmede isolerende beglazing en vloerisolatie in de vloer van de hal en de keuken.

Nutsvoorzieningen:
er zijn zelfstandige aansluitingen op water-, gas- en elektraleidingen, telefoon, alsmede op het gemeenteriool.

Installaties:
verwarming door c.v.-installatie (Nefit ecomline HR, bouwjaar 2010). In de hal en keuken van huisnummer 95 is vloerverwarming aanwezig. Ten behoeve van warm water is een boiler geplaatst (130 liter).

Woning is een gemeentelijk monument:
De woning is een beschermd gemeentelijk monument alsmede een beschermd dorpsgezicht.

Waarborgsom:
in de koopakte zal een waarborgsom of bankgarantie ten bedrage van 10% van de koopsom worden gesteld, te voldoen door koper binnen 6 weken na het ondertekenen van de koopovereenkomst;

Diversen:
• Ouderdomsclausule: het betreft hier een oudere woning, hetgeen
betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen
worden lager liggen dan bij nieuwe woningen. Verkoper staat
niet in voor het geheel of ten dele ontbreken van één of meer
eigenschappen van de onroerende zaak voor normaal en
bijzonder gebruik. Het eventueel anderszins niet beantwoorden
van de zaak aan de overeenkomst is voor rekening en risico van
koper. Aan koper wordt uiteraard gelegenheid geboden om ook
zelf onderzoek te (laten) doen.
• centraal gelegen op korte reisafstand van de oprit autosnelweg
A2 Amsterdam – Maastricht (ca. 10 autominuten).
• Er is een regenput met handpomp.
• Tevens een kippenren en speelhuisje voor kinderen.
• Er is een bouwkundig onderzocht verricht in 2020. Dit rapport is
op te vragen bij de makelaar.

Wonen in de Bommelerwaard:
De Bommelerwaard is een streek in het zuidwesten van de Nederlandse provincie Gelderland, gelegen tussen de rivieren de Waal in het noorden, de Maas in het oosten en zuiden, en de Afgedamde Maas in het westen. Er staan verschillende kastelen in de Bommelerwaard: Slot Loevestein op de uiterste westpunt in Poederoijen, Kasteel Ammersoyen bij Ammerzoden, Huis van Malsen in Well, Kasteel Nederhemert (sinds 2005 weer een volledig kasteel) in Nederhemert-Zuid en het Slot Rossum in Rossum.Media

Plattegronden

LocatieAfspraak maken voor
een bezichtiging?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.