Kenmerken

Type woning:Vrijstaande woning
Soort woning:Woonboerderij
Bouwjaar:1901
Inhoud:970 m3
Woonoppervlakte: 262 m2
Perceelgrootte:1.928 m2
Garage:Vrijstaand steen
Tuin:Tuin rondom
Ligging tuin:
Aantal kamers:6
Slaapkamers:5
Onderhoud binnen:Goed
Onderhoud buiten:Goed
Soort verwarming:CV ketel
Isolatie:Dakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Dubbelglas, Voorzetramen

Uw Makelaar

Nico van Vliet, NVM Makelaar

Virtuele tour


Omschrijving

DE VRIENDELIJKHEID ZELVE
Wellicht heeft u nooit eerder gehoord van een woning met dat kenmerk. Deze vrijstaande woonboerderij met vrijstaande garage laat u kennismaken met diverse plezierige eigenschappen, waar-onder bad- en slaapfaciliteiten op de begane grond.
Rondom het karakteristieke huis ligt een riante, lommerijke tuin met diverse volwassen bomen, een terras en twee veranda overkappingen waar u heerlijk kunt genieten van de rust en privacy die dit aanbod u biedt. De woonboerderij is grondig gerestaureerd en gerenoveerd, waarbij de authentieke stijl en sfeer bewaard zijn gebleven. Met een in het oog springende riante living (72 m2!), moderne keuken met eiland en werkkamer. De toegepaste bouwmaterialen zijn van uitstekende kwaliteit. Kortom een instapklaar woonhuis met mogelijkheid voor het creëren van extra (slaap)kamers voor een B&B of mantelzorgwoning in de garage.
Herpt is een lieflijk, kindvriendelijk dorp, gelegen naast het bekende vestingstadje Heusden, en is goed bereikbaar: binnen 15 autominuten staat u in Den Bosch. Drunen en Waalwijk zijn binnen 10 minuten bereikbaar en Breda in een half uur.

INDELING Begane grond

Entree en toilet
Zoals het hier in het zuiden gebruikelijk is, vormt de ingang achterom de officiële entree van het woonhuis. Meteen bij binnenkomst ervaart u al dat het hier heerlijk toeven is en dat de afwerking van het huis piekfijn in orde is. De gietvloer loopt namelijk door naar de woonkamer, alsook in de toiletruimte, die zich onder de trap naar de verdieping bevindt.

Living
Met het woord living beschrijven we het beste deze heerlijke ruime en lichte ruimte, die een en al sfeer ademt. De reeds genoemde gietvloer in een warme zandkleur in combinatie met het houten balkenplafond en de eiken gebinten in het zicht, maken dit vertrek tot een fantastische verblijfsruimte. Eenmaal binnen, en geïnstalleerd voor de strakke gashaard, wilt u zich nooit meer verplaatsen. De voormalige staldeuren zijn omgetoverd tot riante raampartijen en ook aan de tuinzijde zijn openslaande deuren toegevoegd waardoor u direct toegang heeft tot het terras en de tuin.
Koude voeten hoeft u ook zeker niet te hebben: de vloerverwarming zorgt voor een behaaglijke temperatuur van de vloer.

Keuken
Via de openslaande deuren heeft u vanuit de woonkamer toegang tot de keuken. Deze is uitgerust met een riant kook- en spoeleiland en een rechte wandopstelling. Aan inbouwapparatuur treft u hier alles wat u nodig hebt: 5-pits gaskookplaat, dubbele spoelbak, RVS afzuigkap, vaatwasmachine, oven, koelkast en een vrieskast. De keramische tegels op de vloer zijn voorzien van vloerverwarming. Ziet u zichzelf al staan? Tijdens het klaarmaken van een heerlijke maaltijd? Genieten!!

Werkkamer
De ruime werkkamer op de begane grond is voorzien van vaste kasten en een garderobe die zich onder de authentieke schouw bevindt. Dit vertrek zou natuurlijk evenzogoed andere functies kunnen vervullen, waaronder die van slaapkamer of anderszins.

Gang
De langgerekte gang loopt centraal door het huis en heeft als vertrekpunt de originele voordeur. Op de vloer liggen plavuizen van Belgisch hardsteen.

Opkamer en kelder
De opkamer is nu ingericht als praktische bijkeuken, waar de aansluitingen voor wasmachine en wasdroger zijn gesitueerd. Tevens geeft de houten deur toegang tot de droge kelder (afm. 2,23 x 2,11 m., hoogte: 1,48 m.) waar het wateronthardingsapparaat staat opgesteld.

Voorkamer
De voorkamer vormt het laatste vertrek in de beschrijving van de begane grond. Vroeger was dit de ‘nette’ kamer, voorzien van vaste kasten en een hardstenen schouw. Nu heeft dit vertrek de functie die u eraan toe wilt kennen: slaapkamer, speelkamer, werkkamer….. alles is mogelijk.

Badkamer 1
Hoe heerlijk is het om op de begane grond een badkamer te hebben!! ’s Avonds nog even onder de douche en dan nog even soezen in de woonkamer? Het kan allemaal. Deze heerlijke badkamer heeft, net als de gang, plavuizen van Belgisch hardsteen met vloerverwarming. Een riante inloopdouche met regenkop nodigt uit om eronder te stappen. De dubbele wastafels op het houten meubel maken dit vertrek helemaal af. Een extra wandcloset vormt het tweede toilet op de begane grond. De zelfregulerende mechanische afzuiging zorgt ervoor dat het nooit lang vochtig blijft in dit vertrek.

INDELING Verdieping

Overloop
Via de houten trap in de entree bereikt u de overloop. Deze geeft toegang tot alle vertrekken op de etage.
Bij het betreden van de overloop valt meteen op dat alles hier nieuw oogt. Dat klopt helemaal, want in 2012 is de gehele bovenverdieping tot en met de muurplaat vernieuwd en geheel opnieuw opgebouwd.
De gehele bovenverdieping heeft een eikenhouten vloer.

Masterbedroom met inloopkast en loggia
Een heerlijke ruime slaapkamer die, doordat hij open is tot in de nok, extra ruimtelijk aanvoelt. Bijzondere details zorgen ervoor dat u hier niet uitgekeken raakt. Zo geven 2 ramen in de ‘achtergevel’ een blik via de vide op de woonkamer. Geven de houten balken in het zicht een mooi lijnenspel weer en heeft u toegang tot de walk-in-closet en de loggia. Een ruime inloopkast, met Velux dakraam, geeft meer dan genoeg ruimte voor uw kleding. Mocht u toch nog ruimte te kort komen, dan is er in de naastgelegen bergruimte voldoende plaats voor alle overige spullen. Openslaande deuren geven toegang tot de loggia, waar u ’s ochtends heerlijk wakker kunt worden in het zonnetje met een prachtig zicht op de tuin.

Slaapkamer
De tweede slaapkamer heeft een vaste kast en een Velux dakvenster zorgt voor lichtinval en ventilatie. In het plafond is een luik, waardoor u toegang heeft tot de zolder waarover diverse leidingen lopen. Zo kunt u er altijd bij wanneer er iets moet worden aangepast of gerepareerd.

Slaapkamer
De derde slaapkamer op deze verdieping is er wederom een van een ruim formaat. Ook hier is het vertrek open tot in de nok wat het gevoel van ruimtelijkheid vergroot. Deze slaapkamer heeft eveneens een eigen walk-in-closet. Wat wil een mens nog meer??

Badkamer 2
De eerste verdieping beschikt over een tweede badkamer, welke is voorzien van een ligbad met douchemogelijkheid, een wandcloset en een wastafel.

ACHTERTUIN EN BIJGEBOUWEN
De parkachtige achtertuin is een genot om te zien en te ervaren. De bomen, waaronder een appel-, peren-, kastanje, noten, en kersenboom zorgen voor een lommerijke aanblik. Het riant aangelegde terras geeft voldoende ruimte voor uw zitmeubelen, evenals de 2 veranda overkappingen aan de garage en de berging.

Garage: de garage meet ca. 9.00 x 5.00 meter (buitenwerks), is volledig geïsoleerd en voorzien van water-, elektra en gasaansluitingen. Er is een gedeeltelijke zolderverdieping. Aan buitenzijde is een veranda gerealiseerd met een open haard. Heerlijk om lange zomeravonden te verblijven.

Veldschuur; de houten veldschuur meet ca. 6.40 x 2.00 m. en is verdeeld in 2 compartimenten. De schuur is vorozien van elektra en is eveneens afgewerkt met een heerlijke veranda overkapping.

Aan de achterzijde van de tuin is een extra oprit, die ruimte geeft aan 2 extra auto’s om te parkeren.

BIJZONDERHEDEN
Bouwwijze woonhuis:
de woning is traditioneel gebouwd. Vloeren: begane grond: beton, verdieping; hout. Gevels: steens metselwerk, aan binnenzijde zijn voorzetwanden geplaatst van gipsblokken, afgewerkt met stucwerk. Het zadeldak is gedekt met riet en pannen. In 2012 is de gehele bovenverdieping vanaf de muurplaat vernieuwd.

Bouwwijze garage:
De garage is traditioneel gebouwd. Vloer begane grond: beton, vloer verdieping; hout. Gevels: metselwerk. Het zadeldak is gedekt met pannen.

Isolatie:
De woning is volledig voorzien van muur- en dakisolatie. Er is vloerisolatie ter plaatse van de woonkamer, keuken, hal, toilet en badkamer. Er is overal dubbel glas toegepast, behalve bij de stalraampjes, die voorzien zijn van voorzetraampjes.
De garage is volledig geïsoleerd.

Nutsvoorzieningen:
er zijn zelfstandige aansluitingen op water-, gas- en elektraleidingen, telefoon, alsmede op het gemeenteriool.

Installaties:
•verwarming door c.v.-installatie (Nefit ecomline HR, bouwjaar 2003).
• er is een zelfregulerend mechanische afzuigsysteem aanwezig.
• er zijn 20 zonnepanelen geïnstalleerd (2013), die ca. 4000 Kwh opleveren.
• er is een wateronthardingsapparaat geïnstalleerd.
• in de tuin ligt een welput met een pulspomp voor de besproeiing van de tuin.
• in de tuin is complete tuinverlichting aanwezig.
• langs het rieten dak aan de achterzijde van de woning is drainage aangelegd in de tuin.
• er is vloerverwarming ter plaatse van de woonkamer, keuken, hal, toilet en badkamer.

Waarborgsom:
in de koopakte zal een waarborgsom of bankgarantie ten bedrage van 10% van de koopsom worden gesteld, te voldoen door koper binnen 6 weken na het ondertekenen van de koopovereenkomst;

Diversen:
• In de koopakte en de akte van levering wordt een zogeheten ouderdomsclausule opgenomen, woordelijk luidend als volgt: het betreft hier een oudere woning, hetgeen betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden lager liggen dan bij nieuwe woningen. Verkoper staat niet in voor het geheel of ten dele ontbreken van één of meer eigenschappen van de onroerende zaak voor normaal en bijzonder gebruik. Het eventueel anderszins niet beantwoorden van de zaak aan de overeenkomst is voor rekening en risico van koper. Aan koper wordt uiteraard gelegenheid geboden om ook zelf onderzoek te (laten) doen.
• centraal gelegen op korte reisafstand van de oprit autosnelweg A59 Den Bosch – Breda (ca. 10 autominuten).
• Er is voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein; oprit aan voorzijde ter plaatse van de garage en aan achterzijde ter plaatse van de Burg. Buijsstraat, met afsluitbare toegangspoort.
• In 2019 is het houtwerk aan buitenzijde geschilderd.
• Ter plaatse van de oprit wijkt het kadastrale perceel af van de werkelijke situatie, dat wil zeggen dat een strookje grond van de buren in gebruik is.

WONEN IN HET LAND VAN HEUSDEN
Het Land van Heusden wordt aan noordzijde begrensd door de Bergse Maas en herbergt unieke natuur- en watersportgebieden, waar u op of aan het water, naar hartenlust kunt recreëren. Dan wel in de duinen van natuurpark “De Loonse- en Drunense duinen”. Verder vormt de streek een heerlijk fietsgebied met zijn polders, omgeven en doorsneden door dijken, weidse rivierlandschappen en pittoreske dorpjes, zoals Doeveren, Bokhoven, en Haarsteeg.
Wat denkt u van de bruisende Brabantse hoofdstad ‘s- Hertogenbosch, een heerlijke stad met een groot winkelbestand en talrijke culturele festiviteiten, een bezichtiging meer dan waard.
Herpt is centraal gelegen, op korte reisafstand van de oprit autosnelweg A59 Den Bosch – Breda (ca. 10 autominuten).Media

Plattegronden

LocatieAfspraak maken voor
een bezichtiging?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.