Kenmerken

Type woning: vrijstaande woning
Soort woning: landhuis
Bouwjaar: 1700
Inhoud: 1.080 m3
Woonoppervlakte: 275 m2
Perceelgrootte: 1.450 m2
Garage: geen garage
Tuin: tuin rondom
Ligging tuin:
Aantal kamers: 8
Slaapkamers: 2
Onderhoud binnen: matig tot redelijk
Onderhoud buiten: redelijk
Soort verwarming:
Isolatie:

Uw Makelaar

Nico van Vliet, NVM Makelaar

Omschrijving

Het dorp Andel ligt in het Land van Heusden en Altena. Deze omgeving kenmerkt zich door een open polderlandschap met karakteristieke bebouwing langs de eeuwenoude dijken en sfeervolle kerkdorpen. Rust en ruimte karakteriseren het grootste gedeelte van het Land van Heusden en Altena. Het landschap is weids, leeg en groen. Plassen, kreken, dijken, zompige polders en natuurgebieden overheersen de streek, die van oudsher moest vechten tegen het water, maar uiteindelijk het gevecht definitief gewonnen lijkt te hebben. Naast diverse sportverenigingen, ligt er bij Almkerk het fraai aangelegde golfpark ‘Almkreek’. Via de A15 en A27 zijn steden als Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen normaliter binnen het uur bereikbaar. Meer in de nabijheid liggen de stadscentra van Gorinchem, Oosterhout, Breda en Den Bosch.
EVEN AMBITIEUS, ALS UNIEK! Het zeer karakteristieke voormalige veerhuis “De Zwaan” is gelegen op een van de meest gewilde woonlocaties in deze regio! Boven de deur hangt nog altijd een fraai bord dat eraan herinnert dat het vroeger een veerhuis was. Maar dat was het niet alleen.
Het was ook herberg, of logement en er werden rijtuigen verhuurd of gestald. Vanaf “De Zwaan” kon men met een kabelpont naar Poederoijen worden overgevaren, kortom een plek met een rijke historie. Het oude veerhuis is gedurende de laatste decennia in gebruik geweest als woonhuis. De ligging aan de dijk, achter grenzend aan het water van de Afgedamde Maas is uniek en het uitzicht is er fenomenaal! Het rietgedekte veerhuis heeft de status van Rijksmonument en heeft volgens het vigerende bestemmingsplan thans een woonbestemming.
Het verkeert in authentieke staat en verdient, behoudens de rieten dakbedekking, een grondige restauratie. Gezien de monumentale status is een gedeelte van de kosten gedurende 2017 en 2018 fiscaal aftrekbaar. Het “huys” is omgeven door een grote tuin.Media

Plattegronden

LocatieAfspraak maken voor
een bezichtiging?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.