Burgemeester Buijsstraat 31
Herpt

Kenmerken

Type woning:vrijstaande woning
Soort woning:eengezinswoning
Bouwjaar:1926
Inhoud:1.162 m3
Woonoppervlakte:217 m2
Perceelgrootte:7.225 m2
Garage:aangebouwd steen
Tuin:tuin rondom
Ligging tuin:
Aantal kamers:4
Slaapkamers:2
Onderhoud binnen:goed
Onderhoud buiten:goed
Soort verwarming:
Isolatie:dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, gedeeltelijk dubbel glas

Uw Makelaar

Nico van Vliet, NVM Makelaar

Virtuele tour


Omschrijving

Riant en sfeervol wonen in het groen! Dat is mogelijk in deze prachtige kop-hals-staart woonboerderij met aangebouwde schuur. Rondom het karakteristieke huis ligt een riante, zonovergoten tuin met diverse volwassen bomen en struiken, een moestuin, enkele terrassen en een ruime oprit met voldoende parkeergelegenheid. De woonboerderij is grondig gerestaureerd en gerenoveerd, waarbij de authentieke stijl en sfeer bewaard zijn gebleven. Met een in het oog springende gezellige woonkeuken (41 m2), ruime woonkamer (31 m2) en werkkamer (29 m2). De toegepaste bouwmaterialen zijn van uitstekende kwaliteit en milieubewust gekozen. (bijv. ‘groen-hart’ houten vloerdelen). Kortom een instapklaar woonhuis met mogelijkheid voor het creëren van extra (slaap)kamers voor een B&B of mantelzorgwoning. De ligging van het huis is uitzonderlijk mooi. Het is enerzijds gelegen aan de rand van het dorp en anderzijds landelijk gelegen met een weids uitzicht. Aan de achterzijde wordt het perceel begrenst door het ‘Oude Maasje’, een eeuwenoude waterstroom. Naast de tuin ligt een groot weiland, ideaal voor het houden van bijvoorbeeld paarden.

Bijgebouwen:
er is een inpandige garage in de aangebouwde schuur. Aan de achterkant van de schuur is een tuinkamer. Deze is al voorzien van aansluitingen voor een buitenkeuken.

Tuin:
fantastische, lommerrijke tuin met aangrenzend weiland, gesitueerd op het zuiden. In de tuin treft u een boomgaard met diverse bomen en struiken waaronder peren, appels, pruimen, zwarte en witte bessen, frambozen en bramen, een hobbykasje, een moestuin en twee terrassen. De voortuin is prachtig voorzien van mooie beukenhagen, die de gehele tuin veel privacy geven.

Ligging:
Het woonhuis is gelegen aan een rustige, landelijke weg aan de rand van het gemoedelijke dorp, met aan achterzijde een weids en landelijk uitzicht over de landerijen. Aan de achterzijde loopt het ‘Oude Maasje’, een brede stroom.

Entree:
De statige voordeur met levensboom in het bovenlicht, aan de voorzijde van het woonhuis, geeft toegang tot de centrale gang. Vanuit deze gang heeft u toegang tot zowel de woonkamer als de werkkamer. Tevens is hier de trap, met tussenbordes, naar de eerste verdieping. Onder de trap bevindt zich de kelder.

Woonkamer:
Heerlijke, ruime woonkamer met veel lichtinval door de raampartijen, welke zijn voorzien van houten binnen-luiken. (houden kamers koel in warme zomers) Een hardstenen schouw met gashaard geeft het vertrek een nostalgische look, evenals de radiator-ombouwen. Op de vloer liggen prachtige houten delen. Vanuit de woon-kamer is, middels een toog, de woonkeuken toegankelijk.

Woonkeuken:
Prachtige woonkeuken, aan beide zijden afgewerkt met raampartijen, wat deze ruimte, niet alleen ontzettend licht maakt, maar ook nog eens een optimale beleving van het buitenleven meegeeft. Dit is genieten, aan de keukentafel, bij de gashaard met het zicht op het buitenleven. De handgemaakte, houten keuken is uitgerust met een werkeiland waar het spoelgedeelte zich bevindt en een opstelling langs de muur waar het kookgedeelte is.
Aan inbouwapparatuur vindt u hier een 6-pits gaskookplaat, combi- oven/magnetron, Quooker, koelkast, vaatwasmachine en afzuigkap.

Werkkamer:
De werkkamer ligt parallel aan de woonkamer en is evenzo middels een toog verbonden met de woonkeuken en heeft dezelfde houten binnenluiken en radiatorombouwen. Ook hier is een een kachel aanwezig. Op de vloer liggen prachtige houten delen. Vanuit dit vertrek is ook de gang direct bereikbaar.

Overloop en toiletruimte:

Masterbedroom:

De masterbedroom (waren oorspronkelijk 2 slaapkamers) is voorzien van ramen met houten binnenluiken en radiatorombouwen. Tevens beschikt deze kamer over een inloopkast.

Badkamer:
De badkamer heeft een riant formaat en is voorzien van een inloopdouche, ligbad en dubbele wastafel. Ook hier is het raam voorzien van houten binnenluiken.

Slaapkamer:
De tweede slaapkamer is eveneens voorzien van houten binnenluiken voor het raam en heeft een radiatorombouw. Via een vlizotrap is de vliering op de tweede verdieping te bereiken. Hier staan de c.v.-ketel en de daaraan gekoppelde doorstroomboiler opgesteld. De nokhoogte bedraagt ca. 2.20 m.

Bijkeuken en doorgang:
Vanuit de woonkeuken heeft u toegang tot het voormalige achterhuis. Deze is nu verbouwd en ingericht met een bijkeuken, doorgangsruimte met trap naar de zolderberging, toegang tot de inpandige garage en toegang tot toilet en doucheruimte. Twee openslaande houten deuren, geven direct toegang tot de tuin.

Toilet- en doucheruimte:

Achter prachtige houten deuren bevinden zich de toiletruimte, voorzien van wandcloset en fonteintje en de doucheruimte, voorzien van inloopdouche en uitstortgootsteen.

Zolderberging:

Achter prachtige houten deuren bevinden zich de toiletruimte, voorzien van wandcloset en fonteintje en de doucheruimte, voorzien van inloopdouche en uitstortgootsteen.

Bijzonderheden:
Bouwwijze woonhuis:
de woning is traditioneel gebouwd. Vloeren: hout. Gevels: metselwerk aan binnenzijde geïsoleerd en afgetimmerd met gipsplaten. Het zadeldak is gedekt met pannen. Het platte dak is gedekt met kunststof.

Bouwwijze schuur:
De schuur is tradiotneel gebouwd. Vloer begane grond: beton, vloer verdieping; hout. Gevels: metselwerk, aan buitenzijde voorzien van gepotdekselsde houten delen. Het zadeldak is gedekt met pannen. (ideale situering voor zonnepanelen)
De afmetingen van de inpandige garage bedragen ca. 5.70×5.33 m.

Isolatie:
De woning is voorzien van vloer- muur- en dakisolatie. Ter plaatse van de keuken is HR++ glas toegepast en voor het overige standaard isoglas. De verdiepingsvloer van het woonhuis is voorzien van geluiddempende/akoestische isolatie.
De schuur is voorzien van dakisolatie.

Nutsvoorzieningen:
er zijn zelfstandige aansluitingen op water-, gas- en elektraleidingen, telefoon, alsmede op het gemeenteriool.

Installaties:
•verwarming door c.v.-installatie met gekoppelde doorstroomboiler (Nefit ecomline HR, bouwjaar 2001).
De c.v.-installatie dient ca. 4 x per jaar met water te worden bijgevuld.
• er is een centraal stofzuigsysteem aanwezig
• er is een alarminstallatie aanwezig

Waarborgsom:
in de koopakte zal een waarborgsom of bankgarantie ten bedrage van 10% van de koopsom worden gesteld, te voldoen door koper binnen 6 weken na het ondertekenen van de koopovereenkomst;

Diversen:
• In de koopakte en de akte van levering wordt een zogeheten ouderdomsclausule opgenomen, woordelijk luidend als volgt: het betreft hier een oudere woning, hetgeen betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden lager liggen dan bij nieuwe woningen. Verkoper staat niet in voor het geheel of ten dele ontbreken van één of meer eigenschappen van de onroerende zaak voor normaal en bijzonder gebruik. Het eventueel anderszins niet beantwoorden van de zaak aan de overeenkomst is voor rekening en risico van koper. Aan koper wordt uiteraard gelegenheid geboden om ook zelf onderzoek te (laten) doen.
• centraal gelegen op korte reisafstand van de oprit autosnelweg A59 Den Bosch – Breda (ca. 10 autominuten).
• Er is voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein; grote oprit met grind en houten toegangspoort.
• Er is een aansluitmogelijkheid voor een buitenkeuken.

Wonen in het land van Heusden
Het Land van Heusden wordt aan noordzijde begrensd door de Bergse Maas en herbergt unieke natuur- en watersportgebieden, waar u op of aan het water, naar hartelust kunt recreëren. Dan wel in de duinen van natuurpark “De Loonse- en Drunense duinen”. Verder vormt de streek een heerlijk fietsgebied met zijn polders, omgeven en doorsneden door dijken, weidse rivierlandschappen en pittoreske dorpjes, zoals Doeveren, Bokhoven, en Haarsteeg.
Wat denkt u van de bruisende Brabantse hoofdstad ‘s- Hertogenbosch, een heerlijke stad met een groot winkelbestand en talrijke culturele festiviteiten, een bezichtiging meer dan waard.Media

Plattegronden

LocatieAfspraak maken voor
een bezichtiging?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.