Broekseweg 55
Meerkerk
Vraagprijs:
€ 995.000,- k.k.

Kenmerken

Vraagprijs:€ 995.000,- k.k.
Type woning:vrijstaande woning
Soort woning:woonboerderij
Bouwjaar:1886
Inhoud:2.800 m3
Woonoppervlakte:407 m2
Perceelgrootte:4.610 m2
Garage:geen garage
Tuin:tuin rondom
Ligging tuin:
Aantal kamers:8
Slaapkamers:5
Onderhoud binnen:goed
Onderhoud buiten:goed
Soort verwarming:
Isolatie:muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas

Uw Makelaar

Nico van Vliet, NVM Makelaar

Virtuele tour


Omschrijving

KIJK VOOR DE VIRTUELE TOUR DOOR DEZE WONING OP ONZE EIGEN WEBSITE!

Voor wie zoekt naar een woning met karakter, kwaliteit, ruimte, rust én een fraaie landelijke ligging: U vindt het echt allemaal bij deze compleet gerenoveerde woonboerderij! De woning ligt op een royaal perceel van 4.610 m² op een bijzonder fraaie locatie, middenin de natuur aan een pittoreske weg, maar toch zeer centraal in de provincie Utrecht, op slechts 25 autominuten van de stad Utrecht, 35 van Rotterdam en 45 van Amsterdam! 

Deze royale vrijstaande rietgedekte woonboerderij, die is gebouwd in 1886, is vanaf 1998 volledig gerenoveerd met behoud van originele accenten gecombineerd met goede isolatie (en daardoor bijzonder lage energielasten voor een pand van dit formaat). De woning is zowel aan de binnen- als buitenzijde geheel in stijl en met zorg afgewerkt. De gevels zijn voorzien van een prachtige knipvoeg en in de vele vertrekken die deze woning heeft, proeft u de sfeer die past bij een woonboerderij. U treft hier tal van authentieke en karakteristieke kenmerken zoals balkenplafonds, schuiframen, schouwen, authentieke vloeren en glas-in-loodramen. In de voormalige stal is omstreeks 2003 een royale woonkamer gecreëerd van maar liefst 120 m². Eveneens bijzonder is de riante, multifunctionele open zolderruimte met separate buitenentree, die ook uitermate geschikt is voor bijvoorbeeld het houden van feesten of andere (groeps-) gelegenheden.

Op het perceel bevindt zich een royaal bijgebouw (voormalige stal) met bergzolder. Tevens is er o.a. een fraaie siertuin, een terras met overkapping (direct aan de woonkamer), een ruim gazon en een dierenweide. De locatie is dan ook uitstekend geschikt voor rustzoekers, dierenliefhebbers, het combineren van wonen en werken of dubbele bewoning (ondersteund vanuit de gemeente). Er is fraai uitzicht op het polderlandschap.

Dit bijzondere object is gelegen aan een charmant slingerweggetje met lintbebouwing in de provincie Utrecht, tussen de dorpen Ameide en Meerkerk. Wij nodigen u graag uit voor een bezichtiging, zodat u zelf de geweldige ligging, de klassieke uitstraling, de ruimte en de rust kunt ervaren!

This place has it all: rust, ruimte, natuur, style en comfort én centraal gelegen in de provincie Utrecht. U hoeft geen vakantiehuis in Frankrijk of Drenthe te kopen, u kunt gewoon centraal in Nederland wonen dichtbij de belangrijkste uitvalswegen en toch iedere dag genieten van uw unieke plekje in de natuur in een prachtig pand, gelegen op een groot perceel grond!

De woning is gebouwd in 1886. De inhoud meet circa 2.800 m³, de woonoppervlakte bedraagt circa 407 m². Het geheel is gelegen op 4.610 m² eigen grond.

Bijzonderheden:
– Sinds 1999 heeft een algehele renovatie van de woonboerderij plaatsgevonden.
– De woning is op zeer degelijke wijze gerenoveerd met respect voor de authentieke eigenschappen en elementen, zoals o.a. de balkenplafonds, vloeren, schouwen, paneeldeuren, schuiframen en oorspronkelijke draagbalken en spanten.
– Hierbij zijn tevens nagenoeg alle leidingen en installaties vernieuwd.
– De gevels zijn opnieuw gevoegd (knipvoeg) en geïmpregneerd.
– Omstreeks 2003 is in de voormalige stal een royale woonkamer gecreëerd van circa 140 m².
– De woning is voorzien van een riante open zolder (voormalige hooizolder) van circa 240 m² met separate buitenentree. Een multifunctionele ruimte, bijvoorbeeld te gebruiken als feestruimte of hobbyzolder.
– Het bijgebouw heeft een oppervlakte van circa 190 m² en is tevens voorzien van een bergzolder.
– De woning is uitgerust met een bliksemafleidingsinstallatie.
– Recentelijk heeft de gemeente een intentieverklaring afgegeven waarin zij hun medewerking willen geven aan een eventuele splitsing van het object in twee wooneenheden met twee individuele huisnummers.
– Het geheel is landelijk gelegen met aan de voorzijde geheel en aan de achterzijde gedeeltelijk vrij uitzicht over het polderlandschap. 
– De afstand tot de snelweg A27 (afslag 25 Noordeloos) bedraagt circa 5 autominuten, met de ligging in de provincie Utrecht is de locatie dan ook zeer centraal te noemen.

DE EIGENAAR AAN HET WOORD
Het bewonen van een huis is iets heel persoonlijks.
In deze rubriek willen we ook graag de huidige eigenaar laten vertellen hoe zij het hebben ervaren.

– Wij hebben met héél veel plezier in deze woning gewoond/geleefd. Wij hebben het huis in kunnen delen en verbouwen naar onze inzichten en daardoor is het helemaal “ons” huis geworden. Onze kinderen zijn hier opgegroeid en hebben vol kunnen genieten van het buitenleven. Verjaardagen werden in of om ons huis gevierd, als het weer het toeliet buiten in de tuin en anders binnen op de voormalige hooizolder.
– De vrijheid, de ruimte en de rust maakte het voor ons het ideale huis en omgeving.
– Daarnaast hebben wij héél veel mensen mee kunnen laten genieten van ons huis, de tuin en de ruimte. Menig feest (sweet 16, 18-jarige verjaardag, diverse leeftijdsmijlpalen zijn hier gevierd). En daarnaast ook bruiloften van familieleden.
– We hebben hele fijne buren. In de eerste week na onze verhuizing werden wij welkom geheten met een appeltaart en bloemen van de buren. Dit voelde als thuiskomen!
– Wij hebben ook aan huizenruil deelgenomen. Menig buitenlandse gast heeft kunnen genieten van ons huis. In het gastenboek zijn mooie, hartverwarmende reacties terug te vinden over ons huis.

GOED OM TE WETEN
• Bouwwijze woning:
De woning is traditioneel gebouwd. De gevels zijn uitgevoerd in steens metselwerk, met uitzondering van de achtergevel, deze is gepotdekseld. De begane grondvloer is van beton, de verdiepingsvloeren zijn van hout. Het zadeldak is gedekt met riet, de oostzijde van het dak is tussen 2010 – 2013 vernieuwd).
• Isolatie:
De woongedeelten zijn geïsoleerd qua plafond, voorzetwanden, grotendeels vloerisolatie en
nagenoeg geheel voorzien van dubbel glas.
• Nutsvoorzieningen:
Er zijn zelfstandige aansluitingen op aardgas-, water- en elektraleidingen, telefoon, kabel-tv, kabel (snel internet), alsmede op het gemeenteriool.
• Installaties:
Verwarming en warmwatervoorziening wordt verzorgd door een c.v. combi-ketel (bouwjaar ± 2014, Type Nefit). De elektrische installatie bestaat uit twaalf groepen en drie aardlekschakelaars. De vloer van de woonkeuken is voorzien van vloerverwarming. De woning is uitgerust met een bliksemafleidingsinstallatie.
• Roerende zaken:
Zie voor (on)roerende zaken die ‘achterblijven’, ‘meegaan’ of ‘kunnen worden overgenomen’ op de aan deze documentatie aangehechte lijst.
• Gemeente- en waterschapsbelastingen en kosten nutsbedrijven :
Onroerendezaakbelasting per jaar volgens laatste aanslag € 1.050,- * incl. afvalstoffenheffing
Waterschapslasten per jaar € 680,40
Voorschot energie (gas, elektriciteit) per maand € 250,–
Aan bovengenoemde opgaven kunnen geen rechten worden ontleend, aangezien de vermelde kosten variabel zijn en/of periodiek verhoogd worden, zoals onroerendezaakbelasting.Media

Plattegronden

LocatieAfspraak maken voor
een bezichtiging?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.