Kenmerken

Type woning:vrijstaande woning
Soort woning:woonboerderij
Bouwjaar:1875
Inhoud:637 m3
Woonoppervlakte:185 m2
Perceelgrootte:580 m2
Garage:vrijstaand hout
Tuin:tuin rondom
Ligging tuin:
Aantal kamers:6
Slaapkamers:3
Onderhoud binnen:goed
Onderhoud buiten:goed
Soort verwarming:
Isolatie:dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas

Uw Makelaar

Nico van Vliet, NVM Makelaar

Virtuele tour


Omschrijving

De sfeer van landelijk wonen! Dat proeft u in deze prachtige monumentale vrijstaande woonboerderij. Omgetoverd tot een hedendaags pand met gestucte wanden, donkergroene luiken en een rieten kap. Naast het huis ligt de oprit naar de vrijstaande garage. Achter het woonhuis is een prachtige siertuin aangelegd met verschillende terrassen, gazon en fruitbomen. Dit is het wonen pur sang.

De boerderij is 10 jaar geleden voor een groot gedeelte gerenoveerd waarbij alles tot in de kleinste details is aangepakt. Het interieur heeft een landelijke stijl met een moderne sfeer. Tijdens de renovatie zijn veelal originele, Hollandse materialen verwerkt waarbij de huidige eigenaar veel tijd en energie heeft gestopt in het vinden van de juiste materialen. Er is veel hout toegepast, met name in deuren en plafonds, die bijdragen aan de rustieke sfeer. Kortom, hedendaags comfort wordt hier gecombineerd met de sfeer van weleer.
Het exterieur van de boerderij is gerestaureerd, keurig onderhouden en heeft z’n authentieke uitstraling behouden als ook zijn historische vorm. De mooi aangelegde tuin met vrijstaande garage/schuur, houtopslag en tuinberging maken deze behuizing tot een onderkomen waar het heerlijk toeven is. Instapklaar zogezegd, het pand is feitelijk nog maar korte tijd geleden verbouwd.
Babyloniënbroek (door Brabanders uitge- sproken als Broek) is een dorp gelegen in de gemeente Aalburg, welke deel uit maakt van het Land van Heusden en Altena. Het langgerekte dorp bestaat uit lintbebouwing met een goede mengeling tussen historische woonboerderijen en modernere woonhuizen. Babyloniënbroek zou zijn naam te danken hebben aan monniken die de laaggelegen broekgronden ontgonnen. Zij stichtten er een hoeve en gaven die de naam “Villa Babylonia”.
Het dorp is centraal gelegen en de snelwegen A27 (Breda-Utrecht) en A59 (Breda – Oss) zijn binnen een kwartier te bereiken. Van hieruit bereikt u normaliter, ruim binnen een uur, de steden Rotterdam, Antwerpen en Utrecht. Dichter in de buurt liggen de steden ’s-Hertogenbosch, Waalwijk en GorinchemMedia

Plattegronden

LocatieAfspraak maken voor
een bezichtiging?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.