Kenmerken

Type woning:Tussenwoning
Soort woning:Herenhuis
Bouwjaar:1901
Inhoud:1.100 m3
Woonoppervlakte: 291 m2
Perceelgrootte:218 m2
Garage:Geen garage
Tuin:Achtertuin
Ligging tuin:
Aantal kamers:5
Slaapkamers:4
Onderhoud binnen:Goed
Onderhoud buiten:Goed
Soort verwarming:CV ketel, Vloerverwarming gedeeltelijk
Isolatie:Muurisolatie, Vloerisolatie, Gedeeltelijk dubbelglas

Uw Makelaar

Nico van Vliet, NVM Makelaar

Virtuele tour


Omschrijving

Middenin in het prachtige vestingstadje Heusden, waar alle authentieke elementen bewaard zijn gebleven, staat dit rijksmonument met karakter en sfeer. Het is geheel gerenoveerd, waarbij veel van het oude is vervangen door, of gecombineerd met hedendaags comfort. Die combinatie maakt het mogelijk om van een keurig onderhouden en vooral ook instapklaar woonhuis te spreken. De vertrekindeling is niet alleen speels maar bovendien heel praktisch. Met 3 volledig bewoonbare verdiepingen en een grote bergzolder, is aan ruimte zeker geen gebrek.

Wonen en werken aan huis is hier bijvoorbeeld prima te combineren. De riante vertrekken geven hier voldoende mogelijkheden voor. Maar ook voor een gezin is meer dan genoeg plaats om iedereen een eigen plekje te geven.
Achter de woning ligt een afgesloten stadstuin/binnenplaats. Deze is via een toogvormige doorgang, direct vanaf de achtergelegen weg bereikbaar.

Grijp nu je kans en kom een kijkje nemen aan de Breestraat 37!

Indeling begane grond:

Entree en toiletruimte
De statige voordeur geeft toegang tot de entree.
Meteen valt het gebruik van bijzondere materialen op.
Zo ligt er een marmeren plavuizen vloer en is de meterkast met messing panelen bekleed. De hoogte van het plafond geeft
een ruimtelijk gevoel en het bovenlicht alvast een doorkijkje naar de eerste verdieping.
Vanuit de hal treedt u de woonkamer binnen.

Living
De royale living is opgedeeld in een voor- en achterkamer. De scheiding door middel van een gestucte cirkel is uniek te noemen en geeft een bijzonder woonbeleven. In de voorkamer is een open haard en geven twee hoge ramen met roedeverdeling zicht op het voorgelegen voormalige gemeentehuis. In de achterkamer bevindt zich de mooie strakke, open trap naar de eerste verdieping. Tevens geeft een moderne stalen deur toegang tot de woonkeuken.
Hier geven twee ramen met roedeverdeling en zitvensterbanken zicht op de achtertuin.

Woonkeuken
Heerlijk ruime woonkeuken met een uitgestrekte keuken-unit over bijna de volledige lengte van deze ruimte. Aan inbouwapparatuur vindt u hier meer dan voldoende, namelijk een vaatwasmachine, twee koelkasten, twee vrieskasten, twee wasbakken, een combi oven/magnetron, Quooker, 5-pits gaskookplaat met wokpit en afzuigkap.
Bijzonder in dit vertrek is de dubbele puntkap welke beiden open zijn tot in de nok. De houten dakspanten zijn hierdoor in het zicht gebleven en dit geeft een bijzonder lijnenspel. De extra dakramen in deze kappen zorgen voor een prettige lichtinval. Voorzien van vloerverwarming. De gashaard doet de rest van het werk als het om de sfeer gaat: de uurtjes die u aan de keukentafel doorbrengt zijn nu al een heerlijk vooruitzicht.

Indeling eerste verdieping:

Overloop
Via de open trap in de woonkamer bereikt u de eerste verdieping, welke een split level is. Op deze etage vindt u twee slaapkamers aan achterzijde en op de overloop een vaste kast. Via een tweede trapje loopt u naar het tweede gedeelte van deze etage. Hier bevinden zich de ouderslaapkamer en de badkamer. Tevens is hier een inbouwkast en de vaste trap naar de tweede verdieping.

Slaapkamers
De slaapkamers op de eerste verdieping bestaan uit twee slaapkamers aan achterzijde en een riante masterbedroom aan voorzijde.

Badkamer
Mooie, lichte badkamer met inloopdouche, wandcloset en wastafelmeubel. De badkamer is voorzien van vloerverwarming, waardoor het altijd behaaglijk lopen is. Het gebruik van de getrommeld marmer tegeltjes en het houten balken plafond geeft een nostalgische look en feel.

Indeling tweede verdieping:

Hele ruime etage welke voor veel doeleinden inzetbaar is. Aan beide zijden is de etage voorzien van vaste kasten wanden. Het is mogelijk om op deze verdieping meerdere (slaap)vertrekken te realiseren. Ook een extra badkamer behoort tot de mogelijkheden, daarvoor zijn hier reeds de leidingen aangelegd en voorbereid.

Via een vlizotrap is de derde verdieping toegankelijk. Met een nokhoogte van 3 meter is dit een volledig begaanbare verdieping waar u veel spullen kunt herbergen.

Bijzonderheden

Bouwwijze woning:
de woning is traditioneel gebouwd. De gevels zijn vervaardigd van steens metselwerk. De begane grondvloer is van beton, de verdie-pingsvloeren zijn van hout. De daken zijn met pannen gedekt;

Isolatie:
de woning is voorzien van vloer- en muurisolatie en deels voorzien van dubbele beglazing;

Nutsvoorzieningen:
er zijn zelfstandige aansluitingen op water-, gas- en elektraleidingen, telefoon alsmede op het gemeenteriool;

Installaties:
• de verwarming wordt verzorgd door een cv-installatie (bouwjaar c.v.-combiketel: 2020, type: HR, warmwater middels de c.v.-combiketel en een gekoppelde doorstroomboiler). In de keuken is een aparte elektrische boiler aanwezig ten behoeve van het warm water;
• in de keuken en badkamer is vloerverwarming aanwezig;
• de woning is voorzien van een werkende alarminstallatie;

Woning is een beschermd monument:
het betreft hier een beschermd monument in het kader van de Monumentenwet, geregistreerd in het rijksmonumentenregister onder nummer 22031. Hierdoor kunnen onder bepaalde omstandigheden, bijdragen in de kosten in de vorm van laagrentende leningen voor onderhoud en restauratie worden verkregen. Een aantal belangrijke instanties m.b.t. informatie over monumenten:
• Rijksdienst voor cultureel erfgoed, Zeist, tel.: 033-421 74 21
• Stichting Nat. Restauratiefonds, Hoevelaken, tel.: 033-253 94 39
• Stichting Fed. Monumentenwacht Nederland, tel.: 033-479 07 70
Tevens bestaat de mogelijkheid om onderhoudskosten fiscaal te verrekenen. Informatie hierover kunt u verkrijgen bij de Belastingdienst Bureau Monumentenpandent, tel.: 033-450 52 77;

Waarborgsom:
in de koopakte zal een waarborgsom of bankgarantie ten bedrage van 10% van de koopsom worden gesteld, te voldoen door koper binnen 6 weken na het ondertekenen van de koopovereenkomst;

Algemeen:
• de achtergevel is geheel geschilderd in 2020.
• voor informatie over de gemeente Heusden kunt u kijken www.heusden.nl. Hier vindt u ondermeer informatie over scholen, (sport)verenigingen, kerkgenootschappen, etc.;
• centraal gelegen op korte reisafstand van de oprit autosnelweg A59 Waalwijk – Den Bosch (ca. 5 autominuten);

Geschiedenis van Heusden
In het jaar 722 wordt geschreven over Hunsata Super fluvium Mosam, d.w.z. Heusden boven de rivier aan de Maas. Aan het einde van de 13e eeuw kreeg Heusden stadsrechten.
In 1809 was koning Lodewijk Napoleon op inspectietocht door Brabant. Tijdens deze reis heeft hij van 23 op 24 april de nacht in het Logement Hof van Holland in de Breestraat doorgebracht. Hij was de eerste koning van Holland. Heusden heeft een onstuimig verleden waarvan de weerslag zichtbaar aanwezig is in de vesting, afwisselend tijden van voorspoed en tegenslagen.
Net buiten de vesting bij de Bergsche Maas staat een schandpaal (een zgn. kaak). Hier konden misdadigers aan de kaak worden gesteld d.m.v. een ijzeren band op de nek.
Aan het eind van de tweede wereldoorlog zat een groot aantal Heusdenaren in de schuilkelder van het stadhuis, toen de Duitsers de toren onder het mom van uitkijktoren opbliezen. Ruim 45 jaar geleden is begonnen met de restauratie van Heusden. Er zijn veel fraaie gevelstenen te vinden, 3 standerdmolens (in gebruik voor het malen van veevoer), 2 havens voor de pleziervaart en het schilderachtige stadshaventje.
Ook zijn er mooie met gras begroeide wallen (dubbel grachten-systeem, waardoor Heusden een tijdlang een onneembare stad was). Heusden is een echt kunstenaarsstadje met veel galerieën, restaurants en een brouwcafé (met echt Heusdens bier).Media

Plattegronden

LocatieAfspraak maken voor
een bezichtiging?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.