Kenmerken

Type woning:tussenwoning
Soort woning:herenhuis
Bouwjaar:1700
Inhoud:720 m3
Woonoppervlakte:226 m2
Perceelgrootte:190 m2
Garage:garage mogelijk
Tuin:achtertuin
Ligging tuin:west
Aantal kamers:8
Slaapkamers:4
Onderhoud binnen:goed
Onderhoud buiten:goed
Soort verwarming:c.v.-ketel
Isolatie:dakisolatie, voorzetramen

Uw Makelaar

Nico van Vliet, NVM Makelaar

Virtuele tour


Omschrijving

Combineer wonen en werken op A-locatie in een onverwacht ruim monumentaal stadspand met achtergelegen bijgebouw/multifunctionele ruimte gelegen aan de Ridderstraat. U vindt dit statige, eeuwenoude, woonhuis aan een van de hoofdstraten van het vestingstadje Heusden en na binnenkomst is gegarandeerd iedere bezoeker verrast! De royale inhoud van het pand, de praktische en zeer riante vertrekken maken dit aanbod tot een plek waar het heerlijk toeven is. Deze stadswoning draagt een rijke historie met zich mee, hetgeen zich zowel in- als extern laat vertalen in tal van authentieke, sfeerbepalende details. De markante voorgevel toont elementen van de Franse empire stijl. De huidige eigenaren van de woning omschrijven deze als ‘een sfeervol huis met een ruim bijgebouw: een ideale combinatie voor wonen en werken’. Het gedeelte aan de Breestraat is een riant pand met een centrumbestemming waardoor er vele gebruiksmogelijkheden zijn. Zo kunt u dit gedeelte gebruiken als woning, bed & breakfast, kantoor of winkel (m.u.v. horeca) óf een combinatie van deze functies. Het bijgebouw aan de Ridderstraat heeft als bestemming gemengde doeleinden en zou om die reden ook geschikt gemaakt kunnen worden voor een kantoor en/of praktijk, atelierruimte, kinderopvang, winkel etc. Enige vorm van (mantel)zorg is gezien de ruimte en indeling van het geheel ook zeer goed mogelijk. De genoemde metrages gelden voor het woonhuis en bijgebouw tezamen.

De foto’s geven een representatief sfeerbeeld van de woning, iets wat u in werkelijkheid nog beter en intenser zult ervaren.

Er zijn foto’s toegevoegd van de periode waarin de galerie beneden nog was ingericht als woonruimte, met een keuken en woonkamer. Dit is om u een beeld te geven van hoe de woning op een andere manier ingericht zou kunnen worden dan op de huidige manier. Op die manier is het ook mogelijk om de huidige 2 slaapkamers uit te breiden naar 4 slaapkamers, of zelfs 5 wanneer u de ruime overloop op de tweede verdieping nog in gebruik neemt als extra slaapvertrek.

U ziet: de mogelijkheden met deze woning zijn legio!

Heusden is een gerestaureerde vestingstad, gelegen aan de Bergsche Maas. Het stadje is in zijn geheel bezienswaardig en historisch, ondanks het feit dat het zware verwoestingen heeft ondergaan op de vooravond van de bevrijding in november 1944. Vanaf 1968 werd een grootscheeps restauratieplan gestart. Het stratenplan stamt nog uit de middeleeuwen: een hoofdstraat (Hoogstraat-Botermarkt-Breestraat) en twee daaraan evenwijdig lopende straten: Putterstraat en de Ridderstraat-Vismarkt-Stadshaven. Deze worden verbonden door een aantal dwars-straten. De vestingwerken, hoewel boomloos, vormen met hun vele waterpartijen een bio-toop voor waterleven. De vestingwerken zijn weliswaar toegankelijk, maar er zijn vrijwel geen wandelpaden. In de omgeving van Heusden zijn wél wandelingen uitgezet die ook het stadje aandoen. Heusden telt ruim 120 inschrijvingen in het rijksmonumenten-register. Via de A59 en A27 zijn steden als Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen normaliter binnen het uur bereikbaar.

Kijk voor meer informatie op hofstaetemakelaardij.nlMedia

Plattegronden

LocatieAfspraak maken voor
een bezichtiging?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.