Kenmerken

Type woning: tussenwoning
Soort woning: herenhuis
Bouwjaar: 1619
Inhoud: 785 m3
Woonoppervlakte: 219 m2
Perceelgrootte: 141 m2
Garage: aangebouwd steen
Tuin: achtertuin
Ligging tuin: zuidoost
Aantal kamers: 6
Slaapkamers: 5
Onderhoud binnen: goed
Onderhoud buiten: goed
Soort verwarming: c.v.-ketel
Isolatie: dakisolatie, vloerisolatie, voorzetramen

Uw Makelaar

Nico van Vliet, NVM Makelaar

Omschrijving

Heusden is een gerestaureerde vestingstadje, gelegen aan de Bergsche Maas. Het stadje is in zijn geheel bezienswaardig en historisch, ondanks het feit dat het zware verwoestingen heeft ondergaan op de vooravond van de bevrijding in november 1944. Vanaf 1968 werd een grootscheeps restauratieplan gestart. Het stratenplan stamt nog uit de middeleeuwen: een hoofdstraat (Hoogstraat-Botermarkt-Breestraat) en twee daaraan evenwijdig lopende straten: Putterstraat en de Ridderstraat-Vismarkt-Stadshaven. Deze worden verbonden door een aantal dwars-straten. De vestingwerken, hoewel boomloos, vormen met hun vele waterpartijen een bio-toop voor waterleven. De kleinschalige jachthaven aan de rand van de vesting is een pré voor watersporters. In de omgeving van Heusden kunt u heerlijk fietsen en wandelen. Heusden telt ruim 120 inschrijvingen in het rijksmonumenten-register. Via de A59 en A27 zijn steden als Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen normaliter binnen het uur bereikbaar. De nabij gelegen provinciale hoofdstad ‘s–Hertogenbosch ligt 15 km in Noord-oostelijke richting.

Bijzonder wonen in een ruim monumentaal stadspand, genaamd “In de Sonne”, met achtergelegen stadstuin én garage (te bereiken via het Kerkstraatje)!
U vindt dit statige, eeuwenoude, woonhuis aan een van de hoofdstraten van het vestingstadje Heusden en na binnenkomst is gegarandeerd: u wordt verrast door de bijzondere elementen van dit woonhuis! Deze stadswoning draagt een rijke historie met zich mee, hetgeen zich zowel in- als extern laat vertalen in tal van authentieke, sfeerbepalende details. Met vier volwaardige verdiepingen kunnen we hier gerust spreken van een huis met volume. De bijzondere vormgeving van de achtergevel, met uitgebouwde vijfkantige traptoren, is een van de waardevolle cultuurhistorische elementen. De ‘vrije’ uitgang achter- en het zicht op de kerk, geven u het gevoel om niet alleen ‘in het centrum’ als ook ‘op een bijzondere stek’ te wonen. Wees welkom!Media

Plattegronden

LocatieAfspraak maken voor
een bezichtiging?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.