Bommelweg 17
Wadenoijen
Vraagprijs:
€ 785.000,00 k.k.

Kenmerken

Vraagprijs: € 785.000,00 k.k.
Type woning:Vrijstaande woning
Soort woning:Woonboerderij
Bouwjaar:1809
Inhoud:925 m3
Woonoppervlakte: 246 m2
Perceelgrootte:1.283 m2
Garage:Vrijstaand steen
Tuin:Tuin rondom, Zonneterras
Ligging tuin:Zuidwest
Aantal kamers:8
Slaapkamers:4
Onderhoud binnen:Goed
Onderhoud buiten:Goed
Soort verwarming:CV ketel, Open haard
Isolatie:Dakisolatie, Gedeeltelijk dubbelglas, Voorzetramen, Geen spouw

Uw Makelaar

Nico van Vliet, NVM Makelaar

Virtuele tour


Omschrijving

De sfeer van landelijk wonen!

Het volmaakte samenspel van deze markante monumentale en met riet gedekte “Varikse” woonboerderij, gelegen aan de rand van het dorp, met de daarboven alom bekende ‘Hollandse luchten’ zorgen voor het stereotype van het ‘landelijke wonen’ in Nederland.

Deze voormalige boerderij is lommerrijk gelegen en beschikt over diverse authentieke kenmerken, zoals een waterpomp, hefschuif-ramen, en rondboogvensters. Rondom het pand ligt een weelderig aangelegde tuin met een gevarieerde flora. De royale inhoud van het pand, de praktische en zeer riante vertrekken maken dit woonhuis multifunctioneel, dat wil zeggen ondermeer geschikt voor werken aan huis. Maar tevens maken deze elementen de behuizing tot een object waar het heerlijk toeven is.

Aan de achterzijde van de boerderij heeft u een werkelijk grandioos uitzicht over de boomgaarden rondom de behuizing. Deze woonboerderij draagt een rijke historie met zich mee, hetgeen zich zowel in- als extern laat vertalen in tal van authentieke, sfeerbepalende details. Kortom een heerlijke plek om te wonen.

Indeling begane grond:

Hal en toilet:
De L-vormige hal geeft toegang tot de toiletruimte, welke is voorzien van een staand toilet en een fonteintje, tot de trap naar eerste verdieping, de meterkast, de werkkamer, slaapkamer 1 (de opkamer) en tot de living. De boerenplavuisjes op de vloer in combinatie met enkele houten gebinten geven een nostalgische uitstraling.

Werkkamer en slaapkamer I:
De werkkamer is bereikbaar vanuit de hal. Deze fijne, ruime kamer heeft een prettige lichtinval door een groot raam met roedeverdeling en ademt vooral de sfeer van weleer. Zo treft u in deze kamer nog restanten van de oude bedsteden aan, welke thans in gebruik zijn als kastruimte. Daarnaast is er een authentieke schouw met rookkanaal aanwezig met bewerkte ‘witjes’.

Middels het bordes van de verspringende houten trap bereikt u de ‘opkamer’. Zo wordt van oudsher de kamer genoemd die zich boven de kelder bevindt. Deze opkamer doet tegenwoordig dienst als (kinder)slaapkamer. Een draairaam met roedeverdeling zorgt voor daglicht en ventilatie en een radiator zorgt voor de warmte.

Living:
Met een vloeroppervlakte van ca. 72 m2 heeft u de beschikking over een royale living, die u naar hartelust kunt vullen met uw meubilair. Naast de zee van ruimte treft u hier ook een authentieke waterpomp aan, welke bewaard is gebleven uit vroegere jaren. Daarnaast zorgt een grote open schouw met open haard voor een sfeervol plaatje vol warmte. De openslaande deur laat het mooie weer en uitzicht met genoegen binnentreden. Diverse originele stalraampjes en toograampjes geven de living extra cachet. De houten gebinten, welke in het zicht zijn gebleven, zorgen voor het echte ‘boerderijgevoel’.

Open keuken:
De keuken bevindt zich in dezelfde ruimte als de living. Een flink werkblad geeft ruimte aan de 5-pits gaskookplaat met grote wokbrander en de spoelbak. Er is tevens een combi-oven/magnetron ingebouwd.

Kelder:
Vanuit de keuken leidt een gemetselde trap naar de kelder. Deze ruime kelder is voorzien van planken tegen de wand, waardoor deze prima dienst doet als voorraadruimte of zelfs verder is in te richten als wijnkelder.

Doorgang:
Wanneer u denkt nu de hele woning gezien te hebben, wordt u nog aangenaam verrast door een deur in de living. Achter deze deur treft u namelijk een doorgangsruimte met een houten trap welke u naar de boven gelegen slaapkamer leidt en een gemetselde trap die u naar de berging (met wasmachine -aansluiting) en badkamer beneden stuurt.

Badkamer I:
Ruime badkamer welke is afgewerkt in lichte tinten. Aan sanitaire voorzieningen treft u hier een ligbad, een douche, toilet en twee wastafels aan. Een radiator zorgt voor verwarming tijdens de koude dagen. Een koekoek zorgt door daglichtinval en beluchting.

Slaapkamer II:
De houten trap brengt u naar de grote slaapkamer. Hoewel u met een vijftal treden omhoog gaat, bevindt u zich nog steeds op de begane grond. Deze ruime slaapkamer heeft een openslaande deur naar het voorgelegen terras, alsmede nog een raam met roedeverdeling.

Indeling eerste verdieping:

Overloop:
De trap in de hal leidt via het bordes naar de eerste verdieping. De overloop geeft toegang tot de badkamer, slaapkamer, CV-kast en hobbyruimte.

Slaapkamer III:
Deze slaapkamer heeft een ‘voorruimte’ waar twee oude bedkoetsen aanwezig zijn, welke nu fungeren als kastruimte. Een luik met vlizotrap geeft toegang tot de bovengelegen bergzolder. Middels twee treden bereikt u het hoger gelegen slaapgedeelte, waar houten gebinten van de boerderij in het zicht gelaten zijn. Het lage gedeelte kan prima omgevormd worden tot ‘walk-in closet’.

Hobbyruimte/Atelier
Grote open ruimte, welke multifunctioneel te gebruiken is. Momenteel is deze kamer in gebruik als hobbykamer c.q. atelier. De zijgevel is geheel uitgevoerd in glas met roedeverdeling, wat resulteert in heel veel lichtinval.
Aan de linker- en rechterzijde van dit verblijf zijn de wanden afgewerkt met glas, waardoor u aan beide zijden vide-zicht heeft op de ondergelegen living.

Badkamer II:
Op de eerste verdieping treft u een tweede badkamer aan, welke is voorzien van een douche met cabine en een wastafel. Een radiator zorgt voor behaaglijke warmte en een raampje zorgt voor daglicht en ventilatie.

Hooischuur / Atelier:
De hooischuur was oorspronkelijk in gebruik als garage, maar is door de huidige bewoners in gebruik genomen als atelierruimte. Met een vaste trap is de zolderruimte bereikbaar, waar u veel extra spullen kunt herbergen.

Bijzonderheden:
• Bouwwijze woonhuis:
het woonhuis is traditioneel gebouwd. De gevels zijn vervaardigd van steens metselwerk en geheel voorzien van voorzetwanden. Het dak is met riet gedekt;

• Bouwwijze bijgebouw:
de hooiberg met aangebouwde schuur is traditioneel gebouwd. De gevels zijn vervaardigd van metselwerk met spouwmuur-constructie. Het dak van de hooiberg is met riet gedekt, het dak van de aangebouwde schuur is met pannen gedekt. De vloerconstructie is van beton. De afmetingen bedragen binnenwerks: ca. 11.00 x 5.68 m.
Aan de achterzijde van de schuur is nog een ‘houthok’ aangebouwd. De gevels zijn deels vervaardigd van houten, gepotdekselde, delen, deels van metselwerk. Het dak is met pannen gedekt. De vloerconstructie bestaat uit betontegels. Afmetingen bedragen binnenwerks: ca. 3.72 x 2.69 m.

• Isolatie:
de boerderij is voorzien van muurisolatie en dakisolatie. Er zijn een aantal voorzetramen geplaatst;

• Nutsvoorzieningen:
er zijn zelfstandige aansluitingen op water-, gas- en elektraleidingen, telefoon alsmede op het gemeenteriool.
Er is geen aansluiting op kabel-t.v.;

• Installaties:
c.v.-installatie: bouwjaar c.v.-combiketel: 2015, type: HR.

• Woning is een beschermd monument:
het betreft hier om een beschermd monument in het kader van de Monumentenwet, geregistreerd in het rijksmonumentenregister onder nummer 35615. Hierdoor kunnen onder bepaalde omstandigheden, bijdragen in de kosten in de vorm van laagrentende leningen of subsidie voor onderhoud en restauratie worden verkregen.

• Diversen:
– de boerderij is in 1996 geheel voorzien van een nieuwe rieten kap. In 1991 is de gehele boerderij totaal gerestaureerd, uitgevoerd onder toezicht van een gespecialiseerde architect, B. Krijger uit Buren;
– ruim voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein;
– voor informatie over de gemeente Tiel kunt u kijken www.tiel.nl. Hier vindt u ondermeer informatie over scholen, (sport)-verenigingen, kerkgenootschappen, etc.;
– centraal gelegen op korte reisafstand van de oprit autosnelweg A15 Arnhem-Rotterdam /A2 Eindhoven – Amsterdam
(ca. 5 autominuten);

• Historie Bommelweg 17 te Wadenoijen
In het begin van de vorige eeuw bewoonden twee broers dit pand. Het waren landbouwers, hoewel zij ook koeien hadden. Dit betrof: Cornelis Jan Monhemius (geb. april 1855 en overl. maart 1932, ongehuwd) en Alexander Egon Johannes Monhemius (geb. maart 1865 en overl. sept. 1949). Sander was getrouwd met Jannetie Dirkie van Gameren (geb. maart 1872 en overl.1963). Sander en Jannetie hadden geen kinderen.
De overbuurman, Hendrik van Bemmel heeft in 1963 het huis en de grond aangekocht. In de boerderij was hij niet geïnteresseerd en heeft die verkocht aan een tandarts te Amsterdam. De tandarts heeft zijn buitenhuis verkocht in het begin van de zeventiger jaren aan een architect uit Amersfoort. Aanvankelijk als buitenhuis, maar na zijn pensionering als hoofdwoning. Na het overlijden van zijn vrouw werd de woonboerderij verkocht in 1991 aan Fam. de Groot. Een grondige renovatie is toen uitgevoerd en zij hebben deze woning half april 1992 betrokken en hebben hier gewoond tot 2020. De huidige eigenaren bewonen sinds 2020 de woning.Media

Plattegronden

LocatieAfspraak maken voor
een bezichtiging?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.