Kenmerken

Type woning:Vrijstaande woning
Soort woning:Eengezinswoning
Bouwjaar:1978
Inhoud:880 m3
Woonoppervlakte: 204 m2
Perceelgrootte:250 m2
Garage:Geen garage
Tuin:Achtertuin
Ligging tuin:
Aantal kamers:6
Slaapkamers:5
Onderhoud binnen:Goed
Onderhoud buiten:Goed
Soort verwarming:CV ketel, Vloerverwarming gedeeltelijk
Isolatie:Dakisolatie, Muurisolatie, Dubbelglas

Uw Makelaar

Nico van Vliet, NVM Makelaar

Virtuele tour


Omschrijving

De Waterschuur

Deze voormalige waterschuur was in vroeger tijden in bezit van rijke boeren en diende als toevluchtsoord voor mens en dier wanneer er watersnoden waren. Deze functie bekleedt dit onderkomen allang niet meer, maar zowel het uiterlijk als het opschrift aan de voorzijde herinneren u aan de oorsprong. U treft deze landelijke schuurwoning met eigentijdse details aan in het centrum van de vesting, langs de stadswal en stadsgracht.

De royale inhoud van het pand, de praktische en zeer riante vertrekken maken dit woonhuis multifunctioneel, dat wil zeggen onder meer geschikt voor werken aan huis, een praktijkruimte of een galerie. Maar tevens maken deze elementen de behuizing tot een object waar het heerlijk toeven is. Het huis is door de huidige bewoners smaakvol verbouwd in harmonie met de stijl van weleer. De heerlijke, beschutte tuin geeft veel privacy en waant u zich midden in de natuur. Dat dit woonhuis een rijke historie met zich meedraagt is duidelijk. Daarom nodigen wij u graag uit zelf te ervaren wat dit woonhuis u biedt door de sfeer te komen proeven.

Met een heerlijke, lommerrijk aangelegde tuin, op het zuid/westen gelegen. De tuin is omzoomd met een beukenhaag en ingericht met terrassen, paadjes, plantenborders, bodembedekkers en een perenboom. Aangrenzend aan het woonhuis is aan beide zijden een tuinberging welke door de huidige bewoners wordt gebruikt als opbergruimte voor stookhout. Vanuit de tuin heeft u middels een poort toegang tot de achtergelegen stadswallen en stadsgracht.

Parkeren is mogelijk meteen achter de woning waar een ruime, openbare parkeerplaats is met 23 plaatsen.

Wonen in Nieuwpoort:
Nieuwpoort is een vestingstad in de gemeente Molenlanden, provincie Zuid-Holland. Het stadje Nieuwpoort telt ca. 1400 inwoners en is daarmee een van de kleinste stadjes van Nederland. De omgeving van de gemeente Molenlanden kenmerkt zich door een open polderlandschap met karakteristieke bebouwing langs de eeuwenoude dijken en sfeervolle kerkdorpen, die herinneren aan een rijk agrarisch verleden. Diverse molens sieren het landschap. . Er zijn uitstekende recreatiemogelijkheden voor in het bijzonder watersportliefhebbers aan de Lek. Scholen voor voortgezet onderwijs zijn op korte afstand gelegen, op ca. 1 km afstand in Schoonhoven dat via een pontverbinding bereikbaar is.
Via de A15 zijn steden als Rotterdam, Amsterdam, Arnhem en Antwerpen normaliter binnen het uur bereikbaar. Meer in de nabijheid liggen de stads- en winkelcentra van Gorinchem, Sliedrecht en Schoonhoven.

Indeling woning: begane grond

Entree en toilet:
Via de voordeur wordt u welkom geheten in het warme en sfeervolle huis. Dat is meteen bij binnenkomst al voelbaar. In de entree bevindt zich de meterkast, een garderobenis en hier is ook de toiletruimte gesitueerd. Deze is volledig vernieuwd en afgewerkt met moderne materialen en kleurtinten.

Werk- annex slaapkamer:
Wanneer u vanuit de entree het woongedeelte binnentreedt, vindt u meteen aan uw linkerzijde de ingang naar deze kamer.
Deze ruimte is voor meerdere doeleinden te gebruiken. Zo hebben de huidige bewoners hier een fijne werkplek gecreëerd, maar ook als (extra) slaapkamer kan dit vertrek prima dienst doen. Dat het heerlijk verblijven is in deze kamer wordt versterkt door de prachtige, boven elkaar gesitueerde raampartijen. Hierdoor heeft u een mooie lichtinval en door het hoge plafond oogt het geheel bijzonder ruimtelijk.
De praktische- en mooie shutters geven de ruimte een extra sfeervolle look.

Living:
dat dit een bijzonder huis is vermoedt u al enigszins wanneer u de buitenkant beschouwt, maar de aanblik in het woongedeelte bevestigt uw vermoedens. De grote ruimte die u betreedt via de entree is optisch verdeeld in 3 delen: de living, de zitkuil en de keuken. Deze drie delen scheiden zich van elkaar door niveauverschillen wat er voor zorgt dat het toch oogt als een knus geheel. In de zitkuil staat een houtkachel welke in de koude maanden voor een aangename warmte zorgt. Maar ook uw voeten blijven warm op de natuurstenen vloer vanwege vloerverwarming. De grote raampartij aan achterzijde zorgt er voor dat de gehele ruimte heerlijk licht is.

Keuken:
het gedeelte waar het rechte keukenblok staat opgesteld is, evenals de zitkuil, lager gelegen. Een trapje naast de entree geeft meteen toegang tot de keuken, maar ook via het de zitkuil is deze keuken op gelijk niveau te bereiken. In de keukenopstelling vindt u een vaatwasmachine en een koelkast. Praktische pannenladen zorgen voor veel opbergruimte en het werkblad is van prachtige donker natuursteen vervaardigd. De echte kok kan zijn hart ophalen, want als aparte kookgelegenheid staat hier een prachtig fornuis opgesteld van het welbekende merk Boretti. 6-gaspitten en 2 ovens staan te wachten om u te helpen de prachtigste gerechten te bereiden.

Bijkeuken:
In de praktische bijkeuken bevinden zich de aansluitingen voor wasmachine en wasdroger. Via de buitendeur komt u rechtstreeks in de tuin. Extra bergruimte heeft u op het steekzoldertje. Bijzonder detail is de waterpomp. Vanuit de bijkeuken is de multifunctionele ruimte toegankelijk.

Multifunctionele ruimte:
dit vertrek was oorspronkelijk een garage, maar is door de huidige bewoners geheel geïsoleerd en is in gebruik geweest als extra slaapkamer. De dubbele deuren zijn echter nog steeds in tact en kunnen met een kleine handeling weer open worden gemaakt. Zo is het dan ook mogelijk om dit bijvoorbeeld te gebruiken als garage, praktijkruimte of anderszins. Mogelijkheden te over!

Eerste verdieping

Overloop:
via de trap bereikt u in twee fasen de eerste verdieping. Het eerste gedeelte geeft toegang tot het balkon. Dit gedeelte van de bordestrap is aan beide zijden geheel open en vormt als het ware een ‘bruggetje’ over de keuken. Een tweede trapgedeelte leidt u vervolgens naar de daadwerkelijke overloop. Deze is wederom bijzonder te noemen, want enerzijds geeft deze overloop toegang tot alle vertrekken op de eerste etage en anderzijds is de overloop geheel open en fungeert deze als vide naar de begane grond.

Masterbedroom:
deze zeer royale kamer was oorspronkelijk verdeeld in twee kamers. Dit is ook redelijk eenvoudig weer terug te brengen in de oude staat. Nu is er, zoals gezegd, een ruime kamer beschikbaar, welke door twee raampartijen voorzien wordt van licht. De houten gebinten, welke in het zicht zijn verwerkt, geven het geheel een nostalgische look en feel.

Slaapkamer 2:
deze slaapkamer is gelegen aan de zijgevel van de woning, boven de werkkamer.

Slaapkamer 3:
de derde slaapkamer op deze verdieping is gelegen aan de andere gevelzijde. Dit vertrek beslaat de volledige breedte van het woonhuis en is daardoor ook riant bemeten. Een raam in de zijgevel zorgt voor voldoende licht en ventilatie. Vanuit deze slaapkamer is door middel van een luik en vlizotrap de bergzolder bereikbaar.

Badkamer:
Sfeervolle badkamer met twee hardstenen waskommen, een wandcloset en een ruime inloopdouche met regendouche en handdouche. De designradiator zorgt voor de behaaglijke temperatuur en de schuifdeur is een mooi en praktisch detail.

Bijzonderheden:
• Bouwwijze woonhuis:
het woonhuis is traditioneel gebouwd. De gevels zijn vervaardigd van houten delen en geheel voorzien van voorzetwanden (geïsoleerd). Het dak is met pannen gedekt;

• Isolatie:
het woonhuis is voorzien van wandisolatie en dakisolatie alsmede isolerende beglazing. Ter plaatse van de tegelvloer is de vloer geïsoleerd (keuken en zitkuil en de eikenhouten vloer in de woonkamer heeft een isolerende ondervloer);

• Nutsvoorzieningen:
er zijn zelfstandige aansluitingen op water-, gas- en elektra-leidingen, telefoon, kabel-tv, glasvezelkabel alsmede op het gemeente-riool;

• Installaties:
verwarming wordt verzorgd door een centrale verwarmings–installatie met radiatoren in combinatie met vloerverwarming op de begane grond ter plaatse van de tegelvloer (bouwjaar c.v.-combiketel: 2009, type: HR, merk: Nefit Ecomline).

• Woonhuis is een beschermd monument:
het betreft hier een beschermd gemeentelijk monument in het kader van de Gemeentewet.

• Perceelgrens wijkt af:
de feitelijke perceelgrens wijkt af van de kadastrale perceelgrens ter plaatse van achterzijde van het perceel. Dat wil zeggen dat een strookje grond, eigendom van gemeente, in gebruik is bij verkoper en dat de gemeente een strookje grond, behorend bij kadastrale perceel, in haar gebruik heeft.

• Verkoopvoorwaarden:
er zijn ten aanzien van onderhavig kadastraal perceel verkoopvoorwaarden van toepassing, opgesteld door voormalige publiekrechtelijke gemeente Nieuwpoort, welke aan de nieuwe eigenaar middels een kettingbeding in de akte van levering worden opgelegd. Onderdeel van deze verkoopvoorwaarden is onder andere dat de koop slechts kan plaatsvinden onder voorbehoud van goedkeuring door de gemeente. Op verzoek kan een kopie van deze verkoopsvoorwaarden aan de koopkandidaat worden overhandigd;

• Waarborgsom:
in de koopakte zal een waarborgsom of bankgarantie ten bedrage van 10% van de koopsom worden gesteld, te voldoen door koper binnen 6 weken na het ondertekenen van de koopovereenkomst;

• Diversen:
– de woning is recentelijk aan de buitenzijde geheel opnieuw geschilderd;
– er is een waterput met een pomp.
– de elektrische installatie is 5 jaar geleden geheel vernieuwd, er zijn 8 groepen aanwezig en naar elk vertrek loopt internet-bekabeling (2 aansluitpunten per kamer).
– alle dek- en windveren zijn onlangs van nieuw zink voorzien.
– het woonhuis is voor monumentale begrippen goed geïsoleerd, het heeft definitief energielabel: C

• Algemeen:
– voor informatie over de gemeente Molenlanden kunt u kijken www.molenlanden.nl. Hier vindt u onder meer informatie over scholen, (sport)verenigingen, kerkgenootschappen, etc.;
– centraal gelegen op korte reisafstand van de oprit autosnelweg A15 Rotterdam-Arnhem (ca. 15 autominuten);Media

Plattegronden

LocatieAfspraak maken voor
een bezichtiging?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.