Kenmerken

Type woning:verspringend
Soort woning:herenhuis
Bouwjaar:
Inhoud:3.035 m3
Woonoppervlakte:613 m2
Perceelgrootte:785 m2
Garage:geen garage
Tuin:achtertuin
Ligging tuin:
Aantal kamers:9
Slaapkamers:6
Onderhoud binnen:goed
Onderhoud buiten:goed
Soort verwarming:c.v.-ketel
Isolatie:dakisolatie, gedeeltelijk dubbel glas

Uw Makelaar

Nico van Vliet, NVM Makelaar

Virtuele tour


Omschrijving

HEER EN MEESTER. Dat vertaalt zo’n beetje de sfeer waarin dit prachtige, patriciërshuis zich hult. Zowel het ex- als interieur van dit aanbod, geven blijk van een authentieke- en hoogwaardige afwerking.

Dit herenhuis werd tot 1994 decennia lang bewoond door chirurg Dr. Hoogenboom en zijn vrouw en is door de huidige eigenaar met stijl en zorg gerenoveerd, waarbij veel van het oude is gerestaureerd dan wel vervangen door, of gecombineerd met hedendaags comfort. De in Lodewijk XVI-stijl uitgevoerde decoraties aan de voorgevel zijn grotendeels bewaard gebleven. Die combinatie maakt het mogelijk over een keurig onderhouden en vooral ook volumineus herenhuis te spreken. U beschikt hier over een zee van ruimte. De symmetrische voorgevel bepaalt voor een groot deel de plattegrond van het huis: de centrale gang in het midden met links en rechts ruime en hoge vertrekken met veel licht.

Aan de achterzijde van het huis treft u een veranda en terras aan en aansluitend de zonnige door K.G. Zocher ontworpen landschapstuin. Deze ruime tuin met aansluiting op het park is heel bijzonder en vraagt om nadere kennismaking. Voor stadse begrippen is deze tuin ruim, het uitzicht en de aansluiting op de openbare stadstuin is heel bijzonder. De sfeer van dit huis laat zich moeilijk omschrijven, die moet u zelf ervaren! Het pand is voor meerdere doeleinden geschikt. Niet alleen als woonruimte maar ook als kantoorruimte of een combinatie hiervan (is momenteel in gebruik als kantoorruimte).

Tiel ligt in de Betuwe, ingeklemd tussen de rivieren de Waal, de Linge en het Amsterdam-Rijnkanaal. De mascotte van de stad, Flipje Tiel, verwijst naar al het Betuws fruit wat in en rondom Tiel geoogst en verwerkt wordt. De stad behoort vanwege z’n strategische ligging tot een van de oudste (handels)steden van Nederland. In de oude binnenstad herinneren verscheidene monumenten aan een rijk verleden, zoals de Sint-Maartenskerk, de Waterpoort met Groote Sociëteit, het Gerechtsgebouw, de voormalige sociëteit Bellevue. Het Ambtmanshuis maakt, samen met de door Karel Georg Zocher ontworpen Ambtmanstuin, deel uit van het stadhuiscomplex en het ongeveer even oude Gotische huis aan de Weerstraat. Via de A15 zijn steden als Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen normaliter binnen het uur bereikbaar.Media

Plattegronden

LocatieAfspraak maken voor
een bezichtiging?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.