Taxatie herbouwwaarde

Betrouwbare taxatie herbouwwaarde door Hofstaete Makelaardij o.z.

Taxatie herbouwwaarde nodig? Bent u op zoek naar een betrouwbare monumentenmakelaar? Hofstaete Makelaardij o.z. is de specialist in de aan- en verkoop van exclusieve woonhuizen. Onze specialiteit is de taxatie van de herbouwwaarde van woonhuizen. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om een bestaande woning te herbouwen. Onze taxateurs hebben ruime ervaring met de taxatie van de herbouwwaarde en werken nauwkeurig.
Advies

Bij het afsluiten van een opstalverzekering wil uw verzekeringsmaatschappij de herbouwwaarde van uw woonhuis weten. Deze herbouwwaarde is in belangrijke mate bepalend voor de door u te betalen verzekeringspremie.

Als er een gedeeltelijke schade ontstaat waardoor het pand niet geheel als verloren wordt beschouwd, kan het zijn dat monumentale onderdelen hersteld moeten worden. Bij een niet-monument kiest men vaak voor de goedkoopste optie: de oude aangetaste materialen geheel vervangen door nieuwe. Dit kan bij een monument niet altijd. Uw verzekeraar moet rekening houden met mogelijk hogere kosten.

Het risico op onderverzekering bij een monument is groot. Bij de zogeheten “vorkclausule” wordt niet de herbouwwaarde van het beschermd monument verzekerd, maar een bedrag dat voldoende is om partiële schade te herstellen of te vervangen. Er wordt bewust een lager bedrag dan de herbouwwaarde verzekerd, waarbij de vorkclausule voorkomt dat er zogenoemde onderverzekering ontstaat, doorgaans alleen bij complexe monumentale objecten.

Gedegen kennis van bouwkosten

Bij de taxatie van de herbouwwaarde is een gedegen kennis van bouwkosten cruciaal. Al de taxateurs aangesloten bij Hofstaete Makelaardij o.z. zijn echte kenners in het vak.

Deskundig advies

Hofstaete Makelaardij o.z. beschikt over een taxateur die een aanvullende opleiding heeft gevolgd en is bevoegd om een bindende herbouwwaarde vast te stellen.
Laat onze professionals de herbouwwaarde vaststellen. Neem contact met ons op via het contactformulier of bel met 0416-671700.
Aangezien bij monumentale woningen veelal sprake is van gebruik van kostbare bouwmaterialen (zoals natuursteen, koperwerk en zwaar grenen- en eiken houtwerk) en veel bouwtijd is geïnvesteerd in bijzonder vakwerk (zoals knipvoegwerk, gemetselde trapeziums en plafondornamenten), is het inschatten van de herbouwwaarde ook werk voor specialisten. Om discussies achteraf over onder- of oververzekering te voorkomen, kan het tevens raadzaam zijn om, in overleg met de verzekeraar, ten tijde van het aangaan van een opstalverzekering, een zogeheten bindende herbouwwaarde vast te stellen, in het kader van art. 7:960 BW.

Gerelateerde informatie

Onderstaand treft u een overzicht aan van gerelateerde informatie op het gebied van monumentale panden, erfgoed en monumenten.