Subsidie rijksmonument

Het onderhouden van een monumentaal pand kan een grote kostenpost vormen. Dit houdt dan ook veel mensen tegen om één van deze prachtige markante woningen te kopen, terwijl het mogelijk is om met een subsidie het rijksmonument te onderhouden met relatief weinig eigen inbreng. Omdat de monumenten onderdeel zijn van het Nederlandse erfgoed wil de overheid met deze subsidie het rijksmonument in goede staat behouden. Natuurlijk heeft niet iedereen echter recht op deze subsidie en is dit van vele factoren afhankelijk. Bij Hofstaete Monumentaal helpen wij u graag een inschatting te maken van uw recht op subsidie en ondersteunen wij onze klanten indien gewenst ook tijdens het proces van aanvragen.

Het inschakelen van een expert 

Wanneer u denkt recht te hebben op een subsidie rijksmonument is het verstandig om hierbij een expert in te schakelen. Aangezien deze processen vaak ingewikkeld in elkaar steken en langdurig kunnen zijn bespaart u met een specialist op dit gebied veel tijd en vaak ook geld. Bij Hofstaete Monumentaal kunt u zo’n expert vinden die met u meedenkt, u adviseert en ondersteunt. Wij zijn er voor onze klanten en hebben ervaring  met het aanvragen van subsidies, maar weten ook veel over monumentale panden in het algemeen. Als makelaardij staan wij onze klanten en bezitters van bijzondere, vaak monumentale woningen bij in het proces van verkoop of aankoop van een woning tot aan het proces om met een subsidie een rijksmonument te kunnen onderhouden. Dankzij onze specialistische kennis bestrijkt ons werkgebied een gedeelte van Nederland. 

Het verkrijgen van een subsidie rijksmonument 

Wilt u met een subsidie uw rijksmonument onderhouden, restaureren of renoveren? Dan kunnen wij voor u een inschatting maken over in hoeverre u in aanmerking komt voor deze subsidie. Natuurlijk is dit afhankelijk van vele factoren en het type monument dat u in uw bezit heeft. Wij hebben hierover veel kennis in huis en kijken graag samen met u naar de specifieke wensen die u heeft en de kenmerken van uw woning. Daarnaast kunnen wij, indien u wenst, ook het aanvragen van de subsidie rijksmonument afhandelen bij de overheid. De kennis die wij hebben van zaken en de ervaring die wij op hebben gedaan in het doen van deze aanvragen zijn hierbij van groot belang voor een zo goed mogelijk eindresultaat en een correcte, zo spoedig mogelijke afhandeling. Net als bij al onze diensten zijn onze werkzaamheden afhankelijk van de wensen van de klant en leveren wij elke keer opnieuw maatwerk. 

Meer weten?

Wilt u graag meer weten over de ondersteuning die wij u kunnen bieden bij uw monumentale woning en het aanvragen van subsidies hiervoor? Neem dan gerust contact met onze professionals op. Wij zijn eenvoudig te bereiken wanneer u belt naar 0416 671700, mailt naar info@hofstaetemakelaardij.nl of het contactformulier op onze website invult. Wij geven u dan graag vrijblijvend meer informatie over onze mogelijkheden, zodat u kunt beslissen of wij de partij zijn waarmee u wilt gaan samenwerken voor het aanvragen van subsidies of andere diensten. Op deze manier kunnen onze klanten bijvoorbeeld eenvoudiger met een subsidie het rijksmonument onderhouden en ervoor zorgen dat ons Nederlandse erfgoed ook voor de volgende generaties te aanschouwen blijft.