Subsidie monumenten

Monumenten in stand houden met subsidie van de overheid

Subsidie monumenten aanvragen? Bent u eigenaar van een monument en wilt u subsidie ontvangen voor de verdere instandhouding van uw woonhuis? Hofstaete Makelaardij o.z. helpt u graag uw subsidie aanvraag bij de overheid af te handelen. Als u van plan bent renovatiewerkzaamheden en/of restauratiewerkzaamheden uit te voeren, dan kunnen wij voor u nagaan in hoeverre u in aanmerking komt voor monumenten subsidie.
Als u zich oriënteert op dit aspect, weet u dat kennis van zaken bij het aanvragen van subsidie voor monumenten heel belangrijk is. Ook het aanvraagmoment is van zeer groot belang.

Subsidie monumenten afhankelijk van soort monument

Uw woning is een monument als het staat ingeschreven in het Register zoals bedoeld in artikel 6 van de Monumentenwet 1988. De hoogte van de subsidie voor monumenten is afhankelijk van het soort monument dat u bezit. De deskundigen van Hofstaete Makelaardij o.z. gaan voor u na in hoeverre u in aanmerking komt voor een Nationaal Restauratiefonds-hypotheek als u een rijksmonument bezit. Wanneer u eigenaar bent van een gemeentelijk monument, kunt u in aanmerking komen voor een Cultuurfondshypotheek. Over deze hypotheken wordt een zeer lage rente berekend.

Waarom Hofstaete?

  • Betrokken en creatieve medewerkers;
  • Voldoende specialistische kennis op het gebied van monumenten;
  • Complete begeleiding bij restauratieaanvragen;
  • Lid van NVM.

Gerelateerde informatie

Onderstaand treft u een overzicht aan van gerelateerde informatie op het gebied van exclusief vastgoed, exclusieve woningen en monumenten.

Wenst u meer informatie? Bel met 0416-671 700 of neem contact met ons op via het contactformulier.