Subsidie monumenten

Het kopen en bezitten van een rijksmonument brengt veel met zich mee. U heeft als eigenaar immers de verantwoordelijkheid voor een onderdeel van het Nederlandse erfgoed. Dit brengt echter niet alleen moeilijkheden en problemen met zich mee, waar veel mensen bang voor zijn, maar geeft juist ook veel mogelijkheden. Zo kunt u met een BRIM subsidie monumenten in goede staat onderhouden. Het doel van de overheid is om met deze subsidie monumenten te kunnen onderhouden en behouden, zodat wij ook op de volgende generaties deze prachtige stukken geschiedenis kunnen overdragen.

Het aanvraag van subsidie voor monumenten 

Voor woningbezitters is het aanvragen van subsidies een groot struikelblok. De procedures zijn met regelmaat onduidelijk of er wordt zeer veel informatie gevraagd die niet bekend is bij de eigenaren. Wanneer mensen met een subsidie monumenten willen gaan restaureren lopen ze dan ook vaak hier tegenaan. Dit kan leiden tot lange processen, waarbij de te verrichten werkzaamheden langdurig uitgesteld moeten worden. 

Bij Hofstaete Monumentaal begrijpen wij dit en merken wij ook dat wij dankzij onze jarenlange ervaring beter de processen en eisen doorzien. Wij begeleiden u daarom graag hierbij. 

Wat doet Hofstaete Monumentaal? 

Hofstaete Monumentaal is begonnen vanuit de passie van Nico van Vliet voor monumentale, markante panden en woningen. Nadat hij dertig jaar geleden besloot de makelaardij in te gaan is hij zich circa tien jaar terug gaan specialiseren in deze bijzondere panden en ontstond Hofstaete Monumentaal. Niet alleen houden wij ons bezig met de verkoop van woningen of taxaties, maar ook kunnen wij onze klanten helpen om met een subsidie monumenten te onderhouden.  

Uw woning is een monument wanneer deze in een speciaal register staat ingeschreven. De hoogte van de subsidie voor monumenten is afhankelijk van het type monument dat u bezit. De deskundigen van ons bedrijf kunnen voor u na gaan of u in aanmerking komt voor een subsidie. Vervolgens ondersteunen wij onze klanten verder in het proces van de aanvraag. Kortom nemen onze experts u werk uit handen, zodat u snel weet of u een subsidie kunt ontvangen en u ondersteund wordt in het  onderhouden van uw monument.  

Meer weten?

Wilt u weten of wij u kunnen helpen om met een subsidie monumenten die in uw bezit zijn te  onderhouden? Dan kijken wij graag met u mee of hierin mogelijkheden zijn. Natuurlijk ondersteunen wij u ook graag verder in het proces, maar bij iedere klant leveren wij maatwerk afgestemd op uw behoeften en wensen. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op door te bellen naar 0416 671700. Natuurlijk kunt u ons ook eenvoudig bereiken via info@hofstaetemakelaardij.nl of het contactformulier op de website. Onze enthousiaste en ervaren medewerkers nemen dan zo snel mogelijk contact met u op met het antwoord op al uw vragen.