Rijksmonument

Een rijksmonument is een pand dat vanwege zijn prachtige uitstraling, betekenis voor wetenschap of juist historische waarde door de overheid een beschermde status toegewezen heeft gekregen. Dit zijn kerken of kloosters, kastelen en molens, maar ook woonhuizen kunnen deze status krijgen. Zo zijn bijvoorbeeld veel van de grachtenpanden in Amsterdam aangewezen als rijksmonument. Wanneer u een karakteristiek, markant pand zoekt kan het dus zijn dat u tegen een monumentaal pand aanloopt waar uw oog op valt. Onze makelaar vertelt u dan graag meer over de zaken waar u tegenaan kunt lopen en weet ook veel over de diverse mogelijkheden. Een gespecialiseerde makelaar is in deze situaties van groot belang.

Gespecialiseerde in de makelaardij bij een rijksmonument 

Hofstaete Monumentaal is een makelaardij die specifiek gespecialiseerd is in monumentale panden. Wanneer u een rijksmonument wilt gaan kopen of verkopen komt hier veel bij kijken. Specialistische kennis is dan ook geen voordeel, maar zelfs noodzakelijk voor een goed geïnformeerde keuze. Zo weten wij de waarde van een monumentale woning beter in te schatten, en kunnen wij ondersteunen met ons advies in bijvoorbeeld financiële situaties, zoals subsidies aanvragen. 

Kortom, onze makelaar kan net als reguliere makelaarskantoren veel werkzaamheden voor u uitvoeren, zoals adviseren, taxeren of verkopen van een woning. Echter doordat het rijksmonument extra kennis en zorg behoeft zult u met een gespecialiseerde makelaar beter uit zijn. Ook de grote diversiteit in monumenten maakt dat wij bij Hofstaete Monumentaal geen gebruik maken van standaard plannen, maar altijd maatwerk leveren dat aansluit bij de desbetreffende woning. 

Meer over ons 

De passie voor het rijksmonument begon bij Nico van Vliet als reguliere makelaar. Omstreeks tien jaar geleden besloot hij dan ook om hiermee aan de slag te gaan, specialiseerde hij zich in de makelaardij omtrent monumenten en begon hij met Hofstaete Monumentaal. De kleinschaligheid en persoonlijke aanpak die toentertijd de sterke kant was van Hofstaete Monumentaal is nog altijd terug te vinden in het bedrijf. Een groot makelaarskantoor oprichten was dan ook nooit de ambitie van Nico van Vliet. 

Kleinschaligheid en persoonlijke begeleiding zijn niet de enige aspecten die Hofstaete Monumentaal bijzonder maken. Ook ons maatwerk, waarbij wij per project een plan van aanpak opstellen, maakt onze makelaardij zeer geschikt wanneer u een makelaar voor een Nederlandse rijksmonument zoekt. Zo kunt u bij ons veel aspecten zelf bepalen en kunnen wij bijvoorbeeld ook een stille verkoop voor u realiseren, wanneer dat beter past bij uw behoeften.  

Meer weten?

Wij helpen u graag bij het kopen of verkopen van uw droomhuis in een rijksmonument of ander karakteristiek en markante pand in Nederland. Heeft u vragen over hoe wij u kunnen helpen? Neem dan gerust en natuurlijk geheel vrijblijvend contact met ons op. Onze makelaar is bereikbaar via 0416 671700 of door te mailen naar info@hofstaetemakelaardij.nl. Natuurlijk kunt u ook het contactformulier op de website invullen, waarna wij u zo spoedig mogelijk voorzien van het antwoord op al uw vragen.