Overdrachtsbelasting rijksmonument

Overdrachtsbelasting rijksmonument geregeld door Hofstaete

Weet u alles over de overdrachtsbelasting op rijksmonumenten? Hofstaete begeleidt u in de aankoop van een rijksmonument en weet alles van overdrachtsbelasting, subsidies, bouwaanvragen en noem maar op. Boeiende en exclusieve woningen zijn onze passie, Hofstaete Makelaardij heeft zich gespecialiseerd in de aan- en verkoop van prachtige rijksmonumenten. Wij zijn actief in het gebied tussen het Bourgondische Brabant en de druk bezette Randstad. Onze kennis en advies wordt ingezet om u meer woongenot te bezorgen.

Lid Nederlandse Vereniging van Makelaars

Monumentenmakelaar Hofstaete Makelaardij is lid van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). Een rijksmonument eist specifieke aandacht en dat vraagt om maatwerk. Wij bieden u expertise op het gebied van:

  • Aanvragen financiële overheidssteun (subsidie) voor monumenten
  • Begeleiding bouwaanvragen monumenten
  • Fiscale aspecten monumenten en landgoederen (zoals overdrachtsbelasting bij een rijksmonument)
  • Taxeren
  • Aan- en verkoopbegeleiding

Overdrachtsbelasting bij een rijksmonument

Een rijksmonument wordt door het Rijk aangewezen en beschermd. De 55.000 Rijksmonumenten in ons land worden wettelijk beschermd via de Monumentenwet. Rijksmonumenten zijn minimaal 50 jaar oud en van cultuurhistorische waarde.

Gerelateerde informatie

Onderstaand treft u een overzicht aan van gerelateerde informatie op het gebied van overdrachtsbelasting bij een rijksmonument.

Wilt u meer informatie over de overdrachtsbelasting van een rijksmonument? Neem dan gerust contact op met Hofstaete Makelaardij. Wij helpen u graag.