Aankoopbegeleiding

Sommige potentiële kopers schrikken als ze horen dat hun droomhuis een monument blijkt te zijn. Met de juiste voorlichting en gedegen informatievoorziening kan dit negatieve beeld worden bijgesteld. Zelden heeft de status van monument een negatief effect op de waarde van vastgoed. De voordelen van het bezitten van een monument zijn bij de consument veelal onvoldoende bekend, waardoor een vorm van onzekerheid ontstaat. Deze onzekerheid resulteert in een negatief beeld van monumenten in het algemeen. Een spijtige zaak, in onze beleving. Hofstaete Monumentaal beschikt juist over die kennis en expertise, zodat u op basis van volledige informatie ook op dit gebied een juiste aankoopbeslissing kunt nemen.

Expertise aankoopbegeleiding

Onze expertise bij aankoopbegeleiding betreft in het bijzonder monumenten en landgoederen. Daar waar het gaat om de interpretatie van een bouwkundig inspectierapport, de beoordeling van fiscale aspecten ten aanzien van onderhoud en verbetering of het aanvragen van financiële overheidssteun in de vorm van een Nationaal Restauratiefonds-hypotheek of Cultuurfonds-hypotheek, biedt ons team u waardevol advies.

En natuurlijk is ook het bedingen van een reële, marktconforme koopprijs onze taak.

Meerwaarde

Hofstaete Monumentaal biedt u hierin een overduidelijke meerwaarde. Vakmanschap, opgebouwd door jarenlange ervaring en opleiding, heeft ons in contact gebracht met diverse cliënten die zich bij ons thuis voelen. Onze makelaars genieten continu gerichte trainingen voor het up-to-date houden van hun kennis.

Solide gesprekspartner

Het is vandaag de dag niet langer meer verantwoord om als niet-makelaar op eigen intuïtie een huis te kopen, zeker als het daarbij gaat om een monument en/of ander exclusief onroerend goed.
In Hofstaete Monumentaal vindt u een solide gesprekspartner, die u deskundig begeleidt tijdens het aankoopproces en u objectief met raad en daad terzijde staat.

Meer weten?

Bent u benieuwd naar onze betekenis voor u? Neem dan contact met ons op of vul het reactieformulier in.