Reguliere taxatie

Taxeren van beschermde monumenten vereist de nodige kennis en bekwaamheid. Aangezien het hierbij bijna altijd handelt om unieke objecten, ontbreekt op lokaal niveau veelal een referentiekader. De fiscale en subsidiabele aspecten die op een specifiek object van toepassing kunnen zijn, hebben zo hun effect op de waarde van het onroerend goed. De financiële voordelen die mogelijk aan de orde zijn, zouden de financierbaarheid kunnen vergroten. Hetgeen weer van invloed kan zijn op de waarde van het monument. Kennis van zaken en bekendheid met soortgelijke onroerende zaken op regionaal- of zelfs landelijk niveau is hierbij onontbeerlijk.

Deskundig taxatierapport

Onze taxateurs voldoen aan de kwalificaties om een deskundig taxatierapport van uw onroerend goed op te stellen. Deze rapportage voldoet uiteraard aan de voorwaarden en voorschriften die financiële instellingen en de fiscus hieraan stellen.

Gedegen marktkennis

Met name de taxatie van exclusief onroerend goed vraagt om gedegen marktkennis. In dit segment kan niet worden volstaan met een analytische benadering op basis van perceelgrootte, inhoud en woonoppervlak. Juist aspecten als locatie, bouwstijl, architectuur, monumentenstatus en privacy bepalen hier mede het waardeniveau van het object. Daarnaast dient waarde toegekend te worden aan voorzieningen als bijvoorbeeld zwembad, sauna, tennisbaan, gastenverblijf, atelier, aanlegplaats of paardenbak/-stallen.

Unieke objecten

Aangezien het hierbij bijna altijd handelt om unieke objecten ontbreekt op lokaal niveau veelal een referentiekader. Kennis van zaken van soortgelijke onroerende zaken op regionaal- of zelfs landelijk niveau is hierbij onontbeerlijk.

Kortom, Hofstaete Makelaardij o.z. is specialist op haar gebied en u vindt in ons een vertrouwd adres.

Taxatie nodig?

Heeft u, om welke reden ook, een taxatierapport nodig van uw monument? Neem dan contact met ons op of vul het contactformulier in.

Taxeren vormt een eigen discipline binnen onze organisatie en wij zijn u, met onze expertise, graag van dienst op dit gebied.

Meer weten?

Bent u geïnteresseerd in een taxatie of wilt u nog beter weten hoe dit in zijn werk gaat? Neem dan contact met ons op of vul het contactformulier in.