Laagrentende lening

Eigenaren van rijksmonumenten kunnen – in een groot aantal gevallen – financiĆ«le overheidssteun krijgen voor de instandhouding van hun pand. Wanneer u voornemens bent om een beschermd monument te restaureren, kunnen wij voor u nagaan in hoeverre u in aanmerking komt voor een Nationaal Restauratiefonds-hypotheek, of, wanneer u eigenaar bent van een gemeentelijk of provinciaal monument, een zogeheten Cultuurfonds-hypotheek.

Lage rente of subsidie

Over dergelijke hypotheken wordt een zeer lage rente berekend met als doel de instandhouding van beschermde monumenten te bevorderen. Andere rijksmonumenten (niet-woningen) ontvangen een jaarlijkse subsidie op basis van een 6-jarig onderhoudsplan. De hoogte van deze subsidiebijdrage is afhankelijk van het soort object. In sommige gevallen is er sprake van (rijks)subsidies, eventueel met voorfinanciering.

Kennis van zaken

Als u zich al heeft georiƫnteerd op dit aspect, weet u dat kennis van zaken omtrent mogelijkheden en onmogelijkheden, bij het aanvragen van een laagrentende lening en/of van (rijks)subsidies onontbeerlijk is. Met name het aanvraagmoment van dergelijke hypotheken en/of subsidies is daarnaast van zeer groot belang. Wij, van Hofstaete Makelaardij, weten precies hoe en wanneer u dit het beste kunt oppakken.

Meer weten?

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een dergelijke hypotheek of subsidie? Neem dan contact met ons op of vul het contactformulier in.